Programul are mai multe secțiuni. În secțiunea ”Quiz” se găsesc peste 700 de întrebări cu greșeli frecvente făcute de români, cuvinte greu de pronunțat și construcții complicate. Secțiunea ”Exersează” cuprinde o mulțime de exerciții de dicție scrise de echipa dictie.ro, exerciții care au rolul de a ”dezlega” limbile utilizatorilor. Totodată, exercițiile sunt disponibile și în format audio, pentru ca utilizatorii să aibă un model de urmat, notează playtech.ro.

Secțiunea ”Testează-ți dicția” este singura opțiune pentru care va trebui să plătești deoarece îți permite să fii evaluat direct de către traineri de dicție profesioniști. În această secțiune, vei fi pus să citești, cu voce tare, un text, iar în acest timp vei fi înregistrat. Aplicația va trimite automat fișierul audio pe adresa de email a profesorilor de dicție care, în decursul a 48 de ore, îți vor trimite un feedback complet privind pronunția, vocea, ritmul și eventualele defecte de vorbire.

Aplicația dictie.ro a fost concepută de Carmen Ivanov, om de radio cu 15 ani experiență în pregătirea persoanelor pentru apariții publice și autoare a cărților de dicție ”Șase sași în șase saci” și ”Șase saci”, și realizată de echipa de programatori de la Kappsule Studios.

Descarcă aplicația aici de pe AppStore

Descarcă aplicația aici de pe Google Play

Foto: Octavian Palade