A lansat fundatia Liquidity, care lucrează, cu ajutorul tehnologiei Blockchain, la dezvoltarea unei platforme software de tip open-source ce va permite crearea de aplicații financiare descentralizate.

Ideea deschiderii unui business i-a venit la finalul anului 2016, când plănuia să părăsească administrația publică și să meargă pe drumul antreprenoriatului. Propunerea de a ocupa funcția de ministru al Comunicațiilor în guvernul condus de Sorin Grindeanu l-a făcut să renunțe, pentru moment, la aceste planuri.

După demiterea cabinetului din care făcea parte, Augustin Jianu a decis să revină la planurile pe care le avea în sectorul privat. Inițial, fostul ministru voia să lanseze o aplicație financiara tradițională, însă, în urma contactului avut cu comunitatea celor care utilizează tehnologia Blockchain, dezvoltatorilor de aplicații și protocoale distribuite, a realizat că este mult mai pretabil să își aducă ideea în această zonă. Așa a luat naștere Liquidity, o fundație care se ocupă cu crearea, prin intermediul tehnologiei Blockchain, a unei platforme software de tip open source, ce va permite dezvoltatorilor să dezvolte și să lanseze aplicații financiare descentralizate.

“Liquidity este o fundație, similară cu cea pentru Ethereum, ce lucrează la o platformă care va livra core development pentru produse de tip open source, pe care oricine le poate dezvolta și folosi. Suntem o echipă formată din 3 români, iar, pentru serviciile pe care nu le facem in-house, lucrăm cu companii din comunitatea crypto, specializate pe markenting, mentoring și servicii de legal”, a declarat Augustin Jianu, co-fondator și CEO Liquidity.

Citiți mai multe despre business-ul pe blockchain început de Augustin Jianu și despre planurile sale pentru 2018 pe wall-street.ro.