Daniel Dines a acordat un interviu pentru publicația “Les Echos” din Franța despre planurile de business ale companiei în țara hexagonului, listarea la bursă, dar și posibilitatea ca UiPath să fie primul decacorn european, adică să aibă o valoare de piață mai mare de 10 miliarde de dolari.

Dines a spus că UiPath va deveni în curând un decacorn, adică să aibă o evaluare de peste 10 miliarde de dolari, iar în 18 luni vor să se listeze la bursă. De asemenea, el a menționat că proprietatea intelectuală este în Europa, nu în Statele Unite.

Care au fost principalele declarații ale lui Daniel Dines?

“Ne gândim să construim o pătură tehnologică pentru a permite companiilor să automatizeze înainte de toate. Pot să-și construiască procese bazându-se pe automatizarea sarcinilor și să fie mai agile. Cum poate un distribuitor european să facă față Amazon? Nu poate concura cu tehnologia construită de Amazon, dar dacă va folosi o platformă ca a noastră, poate lucra automatizat. Acesta e viitorul”

Chiar dacă activăm la New York, proprietatea intelectuală este în Europa. Suntem o firmă europeană și sufletul nostru este european

“Piața de talente din București a secat. Avem și numeroși ingineri la Seattle și vom dezvolta mult în Franța. Vom deschide un laborator de inteligență artificială până la finalul anului. Am observat că inginerii francezi sunt foarte inovatori. Poate nu sunt la fel de buni ca germanii sau japonezii să implementeze, dar ideile sunt excelente”

Dicționarul de Afaceri - Ce este listarea la bursă și când să o faci

“Sunt mândru că am pornit din România. Am arătat lumii că putem construi un unicorn și, de ce nu, un decacorn, de oriunde. România nu are o piață extraordinară pentru a construi un startup, piața locală e mică, oamenii nu riscă și preferă să fie angajați. Dar noi am făcut-o!”

“Suntem aproape de a deveni un decacorn. Chiar dacă activăm la New York, proprietatea intelectuală este în Europa. Suntem o firmă europeană și sufletul nostru este european”