Astfel, compania a realizat venituri totale de 12,258 mld. euro, în creștere cu 4,2%.

Veniturile au fost generate în special de suita de soluții Atos Digital Transformation Factory, care are o pondere de 30% în cifra de afaceri totală.

Divizia Atos care a contribuit cel mai mult la veniturile din 2018 este cea de Infrastructure & Data Management cu 6,328 miliarde de euro.

Aceasta este urmată de BPO, cu 3,361 mld. euro, Big Data&Cybersecurity, 895 mil. euro (totodată și cea mai mare creștere: 12% comparativ cu 2017) și Worldline cu 1,674 mld. euro.

Industriile cele mai performante au fost producție, retail și transport cu 4,492 miliarde de euro în total.

Acestea sunt urmate de sectorul public și sănătate cu 3,387 miliarde de euro, servicii financiare cu 2,449 euro și telecomunicații, media și utilități cu 1,93 miliarde de euro.

“2018 a fost anul în care grupul și-a consolidat semnificativ profilul și capacitățile globale, în special prin două achiziții semnificative: Syntel, specializată în servicii digitale și SIX Payment Services din domeniul plățile electronice. La începutul anului 2019, Atos a lansat ADVANCE 2021, un nou plan de trei ani, conceput pentru a consolida poziția de lider global în servicii digitale si pentru crea valoare substanțială pentru acționarii săi”, a declarat Thierry Breton, Președinte și CEO Atos.

Orașul european care finanțează construirea unui laborator pentru cercetarea quantum computing

Cea mai importantă piață pentru Atos rămâne Europa, țări precum Germania, Franța, Marea Britanie, Benelux și statele nordice generând venituri de circa 6,5 miliarde de euro, în timp ce America de Nord contribuie cu peste 2 miliarde de euro. La finalul anului 2018, numărul angajaților Atos la nivel global era de 122.110, o creștere cu 25.5% comparativ cu 2017, datorată în mare parte integrării specialiștilor firmelor achiziționate, Syntel și SIX Payment Services, circa 25.000 de angajați.

Cu o marjă operațională de 1,26 miliarde de euro, reprezentând 10,3% din venituri, Atos își atinge obiectivele stabilitite la finalul anului 2018.

Venitul net raportat de companie a crescut cu 5,8% comparativ cu anul 2017, ajungând la 703 milioane de euro, în timp ce fluxul de numerar disponibil atinge valoarea de 720 de milioane de euro, cu excepția a 62 de milioane de euro în costurile de achiziție a Syntel și SIX Payment Services și a taxelor de finanțare în avans a Syntel.

Atos SE (Societate Europeană) are aproximativ 120.000 de angajați în 73 de țări. Grupul oferă servicii de consultanță și integrare a sistemelor, servicii de administrare și BPO, operațiuni cloud, soluții Big Data și de securitate cibernetică, dar și servicii de tranzacționare prin Worldline, liderul european în industria plăților și serviciilor de tranzacționare.

Atos colaborează cu clienți din sectoare de business diferite: Industria Apărării, Servicii Financiare, Sănătate, Industria Prelucrătoare, Media, Utilități, Sectorul Public, Retail, Telecomunicații și Transport.