Dragoș Pavăl a anunțat că va crea două fonduri de investiții, unul pentru imobiliare, celălalt, de tip venture capital, pentru tinerii antreprenori. Cel din urmă va fi de zece milioane de euro, sumele putând fi, la nevoie, suplimentate, a declarat pentru Profit.ro șeful Dedeman.

dragos paval fond de investitii dedeman

Pavăl a spus că fondul de venture capital va fi administrat de familia sa, nu de Dedeman, iar companiile vizate sunt atât cele mici, aflat la început de drum, cât și cele mai dezvoltate care arată în continuare potențial de creștere: ”Va fi un fond de investiții al familiei. Va fi atât pentru companii stratup, venture capital, cât și pentru companii mature, cu potențial mare de creștere. Noi, ca și companie, avem vizibilitate. România a mai avut companii mari și cu vizibilitate. Dumnezeu să-l odihnească pe Patriciu. Când a vândut, și-a investit banii parțial în România, dar cel mai mult în afara țării. Ce mesaj a transmis atunci? «Eu am făcut bani aici, dar nu am încredere să investesc tot aici»”, a spus Pavăl într-un interviu pentru profit.ro. 

Investiții pentru România

”Eu spun, fără să o fac pe patriotul, că am încredere și investesc aici. Investind aici și crescând alte firme, ne va fi mai bine tututor. Am încredere că e mai inteligent să investim aici decât în afară. O să investim și în afară, pentru că România are nevoie de companii care să se extindă. Dar, în același timp, cred că e bine să investim aici”, a declarat Pavăl.

Vom duce fondul la câteva zeci de milioane de euro

Cele zece milioane inițiale sunt doar începutul. Pavăl intenționează să suplimenteze atât cât este nevoie odată cu trecerea vremii. Mai spune că face acest lucru pentru a ajuta companiile românești să se dezvolte: ”Vom duce fondul la câteva zeci de milioane de euro. Vom pleca cu zece milioane și îl vom duce unde e necesar. Investițiile vor fi în România. Evident că e un fel de a crește afaceri noi aici”.

”Vom interacționa direct cu antreprenorii. Unul dintre motivele pentru care am luat această decizie este că simțim nevoia de noi provocări. Dar vom avea o echipă de administrare. Așa cum am făcut mereu, vom găsi oameni mai buni ca noi”, a mai spus Pavăl.