DRESSINGZ a strâns deja o primă rundă de finanțare pre-seed de 300.000 de euro din partea unui angel investor din România și va opta pentru a doua rundă înainte de sfârșitul anului, țintind extinderea pe piața europeană.

Fondatorii DRESSINGZ sunt Romina Tazlaoanu, cu peste 20 ani de experiență în marketing și branding, care a avut rolul de Head of Brand & Convergence la Vodafone și Alexandru Andries, (Car-Rush, EuCeMananc (acum Tazz by Emag), TaxaTimbru, MyJustice si EzStick).

Dressingz oferă comunității sale de utilizatori posibilitatea de a-și vinde, printr-un proces ușor și sigur, hainele pe care nu le mai poartă. Totodată, le oferă șansa iubitorilor de branduri premium, de a cumpăra articole de lux pre-owned, autentificate de experți, la un preț cu pana la 80% mai mic față de prețul de retail. Un lucru îmbucurător pentru utilizatori, și în același timp important pentru planetă, cand ne uităm la imaginea de ansamblu.

Industria modei se află în top 3 cele mai poluante industrii de pe glob, din cauza risipei și a proceselor de producție dăunătoare. Este responsabilă pentru 10% din emisiile de gaze la nivel global, mai mult decât transportul aviatic și maritim împreună.

Această statistică tristă a alimentat ambiția fondatorilor de a începe proiectul și de a se alătura tendinței internaționale de accelerare a circularității în fashion. Tendință este deja în expansiune pe piețele internaționale, unde luxul second-hand devine o nouă normalitate, atât din perspectiva sustenabilității, cat și a accesibilității articolelor de lux.

Romina Tazlaoanu, co-fondator Dressingz spune că „Chiar dacă iubim moda, trebuie să fim conștienți de impactul pe care industria de fashion îl are asupra mediului. 50% din producția fast-fashion se aruncă în mai puțin de 1 an. Un camion plin cu textile este transformat în gunoi sau ars în fiecare secundă în lume. Produsele premium pre-owned (sau pre-loved, cum, pe bună dreptate mai sunt numite) sunt o soluție sustenabilă și eficientă – atât pentru mediu, cât și pentru garderobele și bugetele userilor. Pentru noi, sustenabilitatea nu e o modă, dar vrem sa facem moda sustenabilă. Produs cu produs, dressing cu dressing.”

Cei mai bine îmbrăcați oameni din România - vedete, stiliști, influenceri sau designeri și-au creat deja conturi de utilizatori și oferă spre vânzare articole din garderobele personale. Unul dintre ei este apreciatul stilist internațional Ovidiu Buta, care este si consultantul de styling Dressingz.

Cum arată procesul de vânzare

Procesul de vânzare al unui produs este foarte simplu, complet digitalizat și 100% securizat. Orice utilizator poate înscrie un articol spre vânzare pe platformă sau în aplicație, cu doar câteva clicuri, accesând www.dressingz.com sau aplicația DRESSINGZ.

Completează un formular rapid și intuitiv, încarcă imagini (făcute cu smartphone-ul), completează prețul de listare și este gata de vânzare. Înainte însa de a fi listat pe site, articolul este verificat de experții DRESSINGZ, specializați în autentificare de lux, pe baza fotografiilor încărcate de utilizator.

Unele articole, după ce sunt vândute, ajung la sediul DRESSINGZ pentru verificare fizică, înainte de a ajunge în mâinile cumpărătorului.

Vânzătorul expediază gratuit produsul vândut, accesând eticheta gratuită de transport (AWB) din contul său de pe platformă, iar curierul ridică pachetul în 24 de ore. Vânzătorul primește banii în aprox. 5 zile lucrătoare de la livrarea produsului.

Toate produsele de pe platformă sunt verificate de o echipa de specialiști cu experiență în branduri de lux. De asemeni, DRESSINGZ a încheiat un parteneriat extern, cu firma Luxury Appraisal & Authentication din Statele Unite, pentru verificarea autenticității produselor de lux încărcate de utilizatori.

După doar două luni de activitate, DRESSINGZ a reunit deja o comunitate de sute de iubitori de modă, confirmând încă o data faptul că românii apreciază moda de calitate, fiind în același timp receptivi la inițiativele de sustenabilitate. Fie că le vinzi sau le cumperi, alege să oferi o nouă viață hainelor tale cu ajutorul DRESSINGZ.