Dronele care vor putea transporta pasageri ar putea să fie testate pentru prima oară în lume în Dubai nu mai departe de vara care vine. Dacă până acum dronele au fost folosite pentru fotografie, filmări și am vorbit de drone pentru livrări, acum trecem la un nou nivel - transportul personal.

Ehang drona autonoma transport pasageri dubai

În cadrul World Government Summit de la Dubai, reprezentanții Autorității de Drumuri și Transport din Emiratele Arabe Unite au spus că primele drone care transportă un singur pasager vor fi pe cerul Dubaiului în iulie 2017. Dronele sunt programate automat și pot avea o încărcătură maximă de 100 de kilograme - adică o persoană și o valiză de mici dimensiuni. Autonomia e de 30 de kilometri și, astfel, drona poate fi folosită pentru a trece peste traficul de la orele de vârf sau pentru călătorii scurte.

Emiratele Arabe Unite sunt primul stat care are o strategie clară privind transportul autonom. Astfel, până în 2030, 25% din toate călătoriile ar trebui să fie realizate cu un fel de vehicul autonom, fie că e dronă sau mașină sau tren. La Summit, fondatorul Tesla, Elon Musk, a declarat că pentru a face lucrurile să se miște mai rapid, toate mașinile ar trebui să aibă capabilități autonome în 10 ani, chiar dacă vor păstra și funcțiile manuale, pentru o tranziție mai ușoară.

https://www.youtube.com/watch?v=a5Q2W0r5e-s

15% din forța de muncă va dispărea

Conform estimărilor lui Elon Musk, 12-15% din forța de muncă va trebui să se recalifice din cauza mașinilor autonome.

Dronele care vor fi folosite în Dubai (nu știm dacă vor fi private sau vor funcționa ca un serviciu de taxi) vor fi produse de firma chineză Ehang, care le testează și în deșertul Nevada. Viteza maximă a unei asemenea drone este de aproximativ 100 de kilometri pe oră.