În 2022, după o experiență anterioară de a co-fonda un alt startup, Gabi și Alex au creat Chambr, inițial conceput pentru a facilita memorarea conținutului și a ajuta experții din domeniul L&D să creeze jocuri de învățare care urmăresc acest scop.
În același an, Chambr a fost selectat, din peste 120 de startupuri din România și de peste hotare, în cohorta Rubik Garage.
Pe atunci, Gabi și Alex investiseră deja €23,000 din surse proprii și înregistrau un venit total de €10,000. Până la finalul programului, Chambr era prezent în peste 23 de piețe și avea 25 de clienți plătitori, inclusiv UiPath. La Demo Day, au câștigat două premii: Best Pitch și Popularity Award.
„Pe lângă metrici și alte lucruri concrete la care ne putem uita ca beneficii în urma programului, Rubik Garage ne-a ajutat să ne creștem încrederea și motivația. Deși mai puțin măsurabile, pentru noi au fost de departe cele mai importante ingrediente ca să accelerăm călătoria startupului nostru, Chambr. #WeAreInThisTogether nu e doar un hashtag, e ceva ce am simțit în permanență”, a spus Gabriela.
- Povestea participării lor la acceleratorul Techstars a fost spus chiar de către Alex Poe într-o serie de articole pe start-up.ro. O poți descoperi aici.
Cum arată succesul la doi ani după terminarea programului? De partea cealaltă a Oceanului, Alex și Gabi spun că:
- Au pivotat de la o soluție de Learning & Development la Sales Enablement. Pivotarea a fost finalizată în cadrul programului Techstars.
- Au absolvit Techstars Oakland în ianuarie 2024, unde au construit un produs complet nou de la zero după ce au învățat de la Bob Moesta, creatorul cadrului ‘Jobs To Be Done’.
- Au lansat un MVP la Techstars Demo Day. De atunci, au trecut prin mai multe iterații și au deja primii lor clienți plătitori. Acum, Chambr ajută echipele de vânzări să încheie mai multe afaceri prin joc de rol cu ajutorul inteligenței artificiale.
- Au obținut investiții de $130,000 de la investitori de tip business angels care lucrează la Google, Nvidia, Microsoft și Salesforce.
- S-au mutat în San Francisco pentru a-și consolida prezența pe piața din SUA.
Înscrierile în ediția cu numărul sunt deschise aici până pe 3 septembrie. Programul începe pe 17 septembrie și se desfășoară până la finalul lunii noiembrie.
Partenerul strategic pentru această ediție este Orange România. Mai mult, la finalul acceleratorului, startupul cu cel mai mare potențial are oportunitatea de a primi o investiție de tip Tech for Equity. Aceasta este dedicată pentru a-și dezvolta produsul, dacă se aliniază cu criteriile și teza de investiție a celor de la Fortech Products, partenerul tehnic al programului.