De asemenea, modelele dispun de noi funcții ale sistemelor de infotainment precum și de îmbunătățiri în ceea ce privește design-ul autovehiculului. Noul Mercedes-Benz Vito este deja disponibil pentru comenzi începând din luna aprilie a anului curent, iar noul eVito Tourer va fi disponibil pentru comenzi în curând.

În combinație cu noua familie de motoare OM 654, Mercedes-Benz Vito este dotat standard cu tracțiune pe puntea din spate și are opțiunea de tracțiune integrală permanentă 4x4. Acest lucru îi permite să se adapteze cu ușurință la orice fel de drum.

Înălțimea autovehiculului rămâne sub doi metri, chiar și atunci când este echipat cu tracțiune integrală. Astfel, Vito nu își pierde funcționalitatea zilnică și intră fără probleme în garaje obișnuite, precum și în parcări cu mai multe etaje și subterane sau spălătorii auto.

Cu noul AIRMATIC, Vito își extinde din nou spectrul deja variat de aplicații. Fie că este vorba despre un drum rural accidentat sau de o autostradă perfect plană: disponibil pentru prima dată pentru modelele Vito, eVito și EQV (consum în regim combinat: 26,4-26,3 kWh/100 km; emisiile de CO2 combinate: 0 g/km) din octombrie 2020, sistemul AIRMATIC ajustează suspensia la condițiile necesare. Datorită garzii la sol înalte, confortul călătoriei este asigurat chiar și pe teren accidentat.

Active Brake Assist, DISTRONIC și oglinda retrovizoare digitală extind gama de sisteme de asistență din dotarea noului Vito, la 13 sisteme disponibile, față de cele 10, disponibile pentru generația anterioară.

Limitatorul de viteză integrat reprezintă un element extrem de interesant pentru clienții de flote: în funcție de model, viteza maximă pentru un Vito omologat ca autovehicul comercial poate fi restricționată la 120km/h sau 160km/h. Astfel, sunt reduse atât costurile în ceea ce privește carburantul, dar și cele de întreținere, datorită uzurii scăzute.

Noul eVito Tourer electric

Revoluția mobilității are deja un impact semnificativ asupra traficului urban. În asigurarea livrărilor last mile în viitor, singura soluție logică o reprezintă autovehiculele comerciale ușoare electrice: cu eVito lansat în 2018 și eSprinter în 2019, Mercedes-Benz a fost un pionier în transportul de bunuri în mediul urban, fără emisii.

Performanțele și autonomia noului eVito Tourer deschid o nouă dimensiune și îndeplinesc totodată toate cerințele: fie ca shuttle în cadrul unui hotel, taxi sau autovehicul pentru servicii de ride-sharing.

Noul Mercedes-Benz eVito Tourer păstrează design-ul consacrat al modelului Vito cu combustie internă. Însă, sub partea frontală se află transmisia electrică, care alimentează roțile de pe puntea față cu până la 150 kW. Motorul electric, transmisia cu un raport fix, sistemul de răcire și electronica de putere formează o unitate compactă.

Încărcare rapidă

Mercedes-Benz eVito Tourer, dispune de un încărcător de bord AC răcit cu apă, cu o putere de 11kW. Astfel, autovehiculul este pregătit și pentru încărcare acasă, sau în cadrul stațiilor publice de încărcare.

Realimentarea are loc cu ajutorul unei prize CCS poziționate în stânga barei frontale de protecție. Aceasta poate fi folosită și pentru alimentarea la statiile de curent continuu DC.

Astfel, eVito Tourer poate fi încărcat de la 10% la 80% în aproximativ 45 de minute, la o stație rapidă de încărcare, datorită capacității sale maxime de 110kW. Bateria are o capacitate de utilizare de 90kW și asigură o autonomie de 421 km2,3.

Datorită strategiei inteligente de operare, bateria noului Mercedes-Benz eVito Tourer poate fi încărcată și în timpul deplasării. În timpul unei depășiri sau în momentul acționării frânei, rotația mecanică este transformată în energie electrică, folosită pentru încărcarea bateriei de înaltă tensiune (recuperare).

Șoferul poate controla acest aspect în mod semnificativ, folosind paletele schimbătorului de viteză poziționate în spatele volanului, după caz.

Un alt element cheie eficient și confortabil este noua funcție a eVito Tourer: starea de recuperare DAUTO. Conform motto-ului „look ahead and save energy”, informațiile de la asistentul de siguranță sunt corelate, iar puterea de recuperare adaptată în timp real, în funcție de situație.

Mai mult, clienții pot alege dintre trei programe de conducere pentru un maxim de confort sau autonomie, acționând un singur buton.

Întrucât bateria este amplasată sub caroserie, interiorul este extrem de spațios. eVito Tourer îndeplinește astfel cele mai exigente cerinte cu privire la funcționalitate și variabilitate din sfera transportului profesionist de persoane.

Două variante de lungime vor fi disponibile pentru comandă pentru autovehicului comercial ușor cu 0 emisii: 5140mm sau 5370 mm.