Noua infuzie de capital este susținută de Sparking Capital, ca lead investor al companiei, și de platforma de crowdinvesting SeedBlink, implicați în proiect încă de la prima rundă de investiții. Acestora li se alătură business angels noi, printre care Cosmin Manea, partener fondator InstaShop, confirmând din nou atenția tot mai crescută pentru economia circulară și reciclare, dar și faptul că business-urile green-tech, care creează soluții ce rezolvă vulnerabilitățile pieței, pot fi profitabile.

“Rezultatele pe care le vedem prin activitatea tot mai intensă a clienților în platformă reprezintă, fără îndoială, validarea faptului că platforma digitală EcoTree răspunde nevoilor pieței și oferă companiilor o soluție actuală la problemele legate de gestionarea deșeurilor. Noua investiție ne va susține în atingerea obiectivelor pentru anul 2022, și anume, digitalizarea 100% a proceselor birocratice, precum semnătura electronică, dar și în planificarea privind internaționalizarea modelului de business, în alte țări din Europa”, declară Bogdan Andronache, CEO și co-fondator EcoTree.

''Suntem încrezători în ceea ce privește evoluția startup-ului EcoTree care, în primele 10 luni ale anului 2021, a facilitat tranzacționarea pentru aproape 1000 tone de deșeuri prin intermediul platformei. Reciclarea în România și Europa se realizează încă la un nivel scăzut, cu impact direct asupra emisiilor de gaze cu efect de seră generate de diferite companii și de varii industrii. Măsurile adoptate de către Comisia Europeană prin pachetul legislativ ''Fit for 55'' (Pregătiți pentru 55) stabilește fundația pentru 0 emisii, iar, în acest scop, EcoTree este pregătită să asigure companiilor o platformă SaaS de management al deșeurilor, oferind, de asemenea, și un modul de calcul al amprentei de carbon, dar și monitorizarea și raportarea rezultatelor din operațiunile de gestionare a deșeurilor'', declară Vlad Panait, Managing Partner al Sparking Capital.

“Ne bucură evoluția companiei EcoTree și ambiția lor de digitalizare a reciclării, fiind una din primele companii care au apelat la SeedBlink pentru a strânge capital. Prin termenii negociați, le-am putut oferi investitorilor SeedBlink în EcoTree posibilitatea de a face follow-on și de a susține echipa în continuare”, declară Ionuț Pătrăhău, Managing Partner și Corporate Development al SeedBlink.

EcoTree, platformă digitală de gestionare a deșeurilor companiilor

EcoTree este prima platformă digitală din România care oferă companiilor beneficii reale și măsurabile industriei de reciclare a deşeurilor, prin digitalizarea proceselor şi a documentaţiei legale, prin module de business intelligence pentru analiza datelor și raportare, module de licitaţii speciale şi nu numai, asigurând transparenţă şi trasabilitate.

Astfel, compania contribuie la creşterea gradului de reciclare a deşeurilor şi, implicit, la un mediu mai curat şi mai sustenabil.

Proiectul EcoTree a fost lansat în anul 2017 de către Bogdan Andronache, Alexandru Petrescu, Marius Cîrstea şi Dan Simota, toți implicați activ în dezvoltarea business-ului.

În prezent, compania are contracte în derulare cu clienți multinaționali din industria de băuturi, produse alimentare și retail alimentar. Peste 60 de utilizatori, reprezentanți ai generatorilor, își desfășoară operațiunile și comenzile de gestionare a deșeurilor direct din platforma EcoTree.

De asemenea, peste 40 de colectori licențiați pe toate tipurile de deșeuri, cu acoperire națională, sunt înregistrați și operaționali în platformă.

Companiile interesate de digitalizarea procesului de reciclare pot afla mai multe informații despre platforma EcoTree pe www.ecotree.ro.