Românii sunt inventivi. Nu mai e niciun dubiu în această privință. Și ne mai place să facem și haz de necaz (deh, câteodată chiar n-ai altă soluție). Cum ne pregătim pentru o nou marș împotriva Legii aministiei și grațierii, am dat azi peste un site care ne pune la dispoziție, gratuit, artă pentru protest.

romania+trezste-te+mic.001 art of protest site slogan lozinca protest romania guvern psd.jpegAșa că dacă ești în pană de idei și nu ai, pe moment, o lozincă genială, sau o imagine de impact, ori știi ce vrei să pui pe o pancartă dar vrei să arate și profi, aruncă un ochi pe Art of Protest. Site-ul este o resursă gratuită de artă pentru protest, fiind făcut de mai mulți artiști vizuali care transformă mesajele străzii în artă ce poate fi descărcată în mod gratuit și printată acasă.

Dacă vrei să aduci ceva cool la următorul protest, poți alege din cele câteva postere prestabilite, sau poți transpune mesajul tău (Atenție, însă! Echipa și-a rezervat dreptul de a alege mesajele pe care le va pune pe postere. Așa că dacă te gândeai la vulgarități sau mesaje discriminatoare, nu vei reuși – și parcă vrem să fim mai buni decât ei, nu?). Posterele sunt optimizate pentru a se folosi până la dimensiunea A3.

Totul se desfășoară super simplu: descarci și printezi posterul pe o pagină A4, apoi îl lipești pe o bucată de carton și ești gata de mers la protest.

În cazul în care vrei o versiune mai mare pentru poster, îl poți printa pe bucăți și asambla pe carton. Intri în setările imprimantei, la tile settings și vezi cum poți să îți scoți bucăți din mesaj pe foi diferite.

Dacă te ține buzunarul, poți apela și la profesioniști. Băieții de la Art of Protest îți recomandă magazinele de pe lângă Facultatea de Arhitectură care pot monta posterul e spumă sau carton. În plus, fă mai multe exemplare și pentru prieteni.

Ca să stai la curent cu ce lansează cei de la Art of Protest, poți să te abonezi la pagina lor de Facebook. 

O altă recomandare a celor de la Art of Protest este de a nu te limita doar la postere. Poți printa mesajele și pe căni, tricouri, steaguri și orice mai dorești.  Cum ți se pare?