EIT Food este un program de 4 luni care urmărește să accelereze dezvoltarea inovațiilor agritech pentru rezolvarea provocărilor globale ale agrifood, fiind deschis în fiecare aan startup-urilor din Uniunea European sau din țări asociate programului Horizon Europe.

În acest an, sesiunea de înscrieri este deschisă până pe data de 28 februarie, iar fondatorii interesați de această oportunitate pot accesa acest link.

Startup-urile acceptate în cadrul programului EIT Food Accelerator Network vor beneficia de coaching și mentorat din partea experților din domeniu, vor avea acces la laboratoare, pilot sites & maker spaces, teren arabil.

În plus, vor primi susținere financiară. Programul oferă acces la o finanțare de până la 10.000 de euro, precum și oportunitatea de a primi fonduri adiționale din partea EIT Food în funcție de evoluția afacerii prin intermediul EIT Food Impact Fund.

EIT Food Accelerator Network - criterii eligibilitate

Pot aplica echipe care au un proiect pilot executat sau un proof of concept pentru soluții care vizează verticalele de acțiune ale EIT Food (proteine alternative, nutriție personalizată, trasabilitate digitală, agricultură sustenabilă, acvacultură sustenabilă, sisteme alimentare circulare).

Echipele care se înscriu și au potențial de a fi acceptate trebuie să facă parte dintr-o țară din Uniunea Europeană, sau dintr-o țară asociată Horizon Europe (de exemplu, se pot înscrie și startup-uri agritech din Republica Moldova), să fie măcar în stadiul de seed (este important să nu fi primit o finanțare de tip series A încă) și, ideal, să poată demonstra și că soluția are validare din partea clienților.

Termenul limită pentru aplicații în cadrul EIT Food Accelerator Network este 28 februarie 2022.

EIT Food este un consorțiu pan-European care activează în zona antreprenoriatului și inovației în sectorul agroalimentar.

Membrii comunității EIT Food sunt actori la nivel global în industria alimentară: peste 50 de parteneri din mediul de afaceri de top, centre de cercetare și universități din 13 țări.

EIT Food este susținut de Institutul European de Inovare și Tehnologie (European Institute of Innovation and Technology – EIT).