Magazinele de tip marketplace reprezintă o tendință în plină ascensiune, iar platforma VTEX oferă această funcționalitate nativ. Cu toate acestea, proiectul elefant.ro a venit cu o provocare: magazinul online își dorea o soluție de marketplace care să funcționeze complementar platformei de comerț deja existente.

Cu alte cuvinte, elefant.ro avea nevoie de o platformă headless care să ajute la înregistrarea, listarea și gestionarea unor comercianți, fără însă a schimba identitatea vizuală sau funcționalitățile existente în magazin.

O astfel de abordare a permis integrarea de noi comercianți în platforma Elefant.ro, fără a întrerupe funcționarea normală a magazinului online și fără a aduce schimbări pentru utilizatorii finali. Practic, cumpărătorii elefant.ro au avut acces la noi categorii de produse de la comercianți verificați, putând în același timp să-și continue achizițiile obișnuite.

„Markeplace-ul nostru a fost lansat în această versiune la începutul acestui an, iar astăzi avem peste 500 de parteneri activi, care au listat peste 270.000 de produse în mai mult de 10 categorii. VTEX ne-a oferit mai mult decât o tehnologie cu care să dezvoltăm Elefant Marketplace. Ne-a oferit flexibilitatea și versatilitatea necesare pentru a implementa viziunea noastră de business, permițându-ne să fim agili și receptivi la mesajele pieței și să ne adaptăm rapid la evoluția comerțului digital”, spune Dan Sturza, coordonatorul proiectului Elefant Marketplace și Business development Manager la elefant.ro.

„Arhitectura unică a acestui proiect nu este doar o premieră pe piața românească, cât și o dovadă a viziunii clienților VTEX. Prin transformarea naturală a magazinului într-un marketplace, elefant.ro a reușit să-și extindă baza de clienți, fidelizându-i în același timp pe cei existenți și oferindu-le mai multe sortimente de produse”, adaugă Cristi Movilă, Eastern Europe General Manager & EMEA SVP în cadrul VTEX.

Printre principalele beneficii pe care Elefant Marketplace le aduce afacerilor care aleg acest canal de vânzare, dezvoltat pe tehnologie VTEX, se numără:

  • Acces la o gamă variată de categorii într-o singură platformă de vânzări online
  • Comisioane avantajoase și multiple beneficii la vânzare a produselor pe Elefant Marketplace
  • Compatibilitate API
  • Comunicare constantă cu partenerii din marketplace inclusiv prin account manageri dedicați
  • Acces la peste 2 milioane de cumpărători
  • Trafic susținut prin investiții solide
  • Acces la Seller Portal care îi ajută pe vânzători să gestioneze comenzile, să proceseze plățile și chiar să construiască o strategie de transport care poate include mai multe opțiuni de livrare și puncte de ridicare.