UPDATE

eMAG Black Friday 2022: primele oferte anunțate, ce produse sunt reduse

Televizor Horizon LED, 108 cm, la 799 de lei

Combină frigorifică Samsung, 340 l, la 1700 de lei, redusă de la 2600 de lei

Aspirator fără sac Rowenta Compact are un preț de Black Friday 2022 de 299 de lei

Vezi aici mai multe produse care au primit reduceri de Black Friday.

Retaileri precum evoMAG, Lensa sau Altex au pornit campaniile de reduceri de Black Friday încă din luna octombrie, însă mulți români așteaptă să vadă ce reduceri pregătește eMAG de Black Friday. Anul acesta compania a anunțat că Black Friday 2022 va începe pe 11 noiembrie.

Am vizitat depozitul eMAG pentru a vedea cum retailerul se pregătește de Black Friday și acolo am găsit cuburi care indicau data la care va avea loc sărbătoarea reducerilor din acest an.

Unul dintre cele două depozite de la Joița are o suprafață de 15.000 de metri pătrați, iar culoarele de depozitare sunt construite pe patru etaje.

În cadrul acestui depozit sunt stocate 15 milioane de articole coletabile de dimensiuni mici, dar și articole de dimensiuni medii și mari.

Ambele depozite de la Joița sunt administrate de 1.500 de angajați ai eMAG.

Oficialii eMAG se așteaptă ca în weekend-ul de anul acesta de Black Friday să fie livrate aproximativ 300.000 de produse.

Într-unul dintre depozitele de la Joița a fost inaugurată o instalație automatizată. Este vorba despre un conveior lung de 6.5 kilometri în care eMAG a investit 43 de milioane de euro.

Pentru ediția din acest an, eMAG estimează vânzări de 639 de milioane de lei, în creștere cu 30 de milioane de lei față de anul trecut.

Cu ajutorul sistemelor automatizate, capacitatea de livrare rapidă a celor de la eMAG fost extinsă la 500.000 de unități/zi.

Totodată, acestea ajută și la livrarea mai multor produse în același colet, toate aceste beneficii fără a crește prețul produselor sau cel al livrării.

Noile sisteme automatizate au facilitat și apariția de noi locuri de muncă în cadrul eMAG, iar două noi job-uri din cadrul retailer-ului sunt tehnician automatizare hardware și software și analist al controlului calității.

Oferta ține cont de nevoile din această perioadă ale oamenilor care, potrivit unui studiu Kantar, vor căuta anul acesta de Black Friday, produse electrocasnice mici (39,1%), televizoare (33,5%), telefoane mobile (22,6%), haine (22,4%) și frigidere (20,7%). Potrivit aceluiași studiu, bugetul pe care îl planifică pentru cumpărăturile de anul acesta de Black Friday este cel mai mare de până acum, în medie 2.500 lei, cu 13% mai mult decât în 2021.

Totodată, angajații au deveni de patru ori mai productivi mulțumită investiției în automatizare.

Pentru atenția la mediul înconjurător, eMAG a implementat panouri fotovoltaice cu o capacitate de 2MW, iar acestea asigură mai mult de jumătate din necesarul energetic al sistemelor automatizate din depozit.

Cum arată eMAG în alte țări din Europa

Dincolo de granițele României, eMAG și-a dezvoltat infrastructura atât în Ungaria, cât și în Bulgaria.

Astfel, retailerul a reușit să fie unul dintre cei mai importanți din ambele țări vecine României și a atras două milioane de clienți în Ungaria, respectiv un milion în Bulgaria.

Totodată, numărul de easybox-uri din aceste două state au ajuns la 700 pentru vecinii de la vest, iar în Bulgaria au fost instalate 61 de astfel de lockere doar în luna octombrie.

Black Friday eMAG 2022

Clienții așteaptă Black Friday pentru a găsi produsele de care au nevoie.

eMAG a anunțat că va avea 1.5 de milioane de oferte pentru ediția din 2022 a evenimentului Black Friday, reducerile cumulate au o valoare totală de peste 360 de milioane de lei, iar 69% de oferte sunt la cel mai mic pret din 2022.

Electrocasnicele mici sunt la mare căutare în rândul clienților, astfel că 39.1% dintre ei se vor orienta către astfel de oferte, în vreme ce televizoarele ocupă a doua poziție, cu 33.5%.

Pentru că telefoanele mobile devin tot mai indispensabile atât în viața personală, cât și în cea profesională, 22.6% din clienții eMAG vor urmări oferte pentru a-și schimba vechiul telefon.

Totodată, hainele și frigiderele sunt alte două categorii de produse interesante pentru o mare parte din clienți.

eMAG are și o oferta speciala pentru clienții interesați să cumpere un abonament Genius intre 7-13 noiembrie, astfel că plătești un abonament de 99 de lei pentru un an și primești 4 vouchere de 25 de lei în cele patru aplicații ale retailerului, anume eMAG, Tazz, Fashion Days și Freshful.

Pentru ziua cu cele mai multe reduceri din an, în care traficul în site depășește 12 milioane de vizite, eMAG a investit peste 4,3 milioane de euro în servere și servicii de tip cloud precum și în chatbot-ul virtual Dana, care vine în completarea echipei de relații cu clienții cu informații cât mai actualizate și soluții mai rapide la situațiile pe care le întâmpină clienții.

eMAG Black Friday 2022 - ce produse vor fi la reducere

De Black Friday, pe 11 noiembrie, clienții eMAG au la dispoziție o gamă variată de produse, astfel

 • 160.000 de electrocasnice mici
 • 60.000 de televizoare
 • 205.000 de smartphone-uri și gadget-uri
 • 40.000 de laptopuri
 • 60.000 de frigidere și mașini de spălat
 • 350.000 de produse fashion
 • 1,5 milioane de scutece
 • 150.000 de jocuri și jucării
 • 300.000 de produse pentru casă și grădină
 • 60 de tone de cafea
 • 120.000 de sticle cu băuturi alcoolice

Produse speciale de Black Friday 2022 la eMAG

Anul acesta, eMAG a pregătit și câteva oferte speciale pentru ediția Black Friday din 2022.

Ofertele speciale pregătite de retailer pentru clienți sunt:

 • 2.500 vouchere cu reducere 50% cu TAROM;
 • 58 de tone de carne de porc;
 • 7.5 mil euro oferte pentru categoriaauto si moto, velier;
 • 24.000 de nopti de cazare in romania;
 • 10 kg de aur;
 • Servicii medicale;
 • Ceasuri bijuterii de lux;

eMAG se așteaptă ca ediția Black Friday din 2022 să aducă vânzări de 639 mil. lei.

De asemenea, retailerul a anunțat că livrarea produselor comandate de Black Friday se va face până pe 25 noiembrie.

Știre în curs de actualizare

La ce oră începe Black Friday la eMAG?

De ce nu anunță eMAG oficial ora la care începe Black Friday? Campania de Black Friday la eMAG este una dintre cele mai așteptate perioade de reduceri din an, deși sunt mulți alți retaileri care organizează acest eveniment.

Astfel, site-ul și aplicația eMAG sunt accesate de milioane de români, motivul pentru care ora la care se dă drumul ofertelor este ținută secretă este unul destul de simplu: toată lumea s-ar îmbulzi ”la fix” și nimeni nu ar mai vedea nimic, pentru că serverele ar pica.

Și știm foarte bine că în anii anteriori s-a mai întâmplat ca eMAG să aibă probleme de Black Friday cu infrastructura, așadar faptul că nu știm cu exactitate ora la care începe Black Friday la eMAG este o măsură de precauție.

Când încep reducerile pe eMAG

Probabil că ai intrat pe acest articol pentru a vedea când încep reducerile pe eMAG și ca să fii pregătit să prinzi oferta pe care o vânezi de un an. Ei bine, știm data la care va avea loc evenimentul anului în materie de reduceri, dar nu și ora. În cazul de față, putem doar specula în legătura cu ora de deschidere a eMAG Black Friday, uitându-ne în trecut. În noiembrie 2020, la ora 05.36, eMAG a trimis un newsletter clienților, dar fără să anunțe ora la care va începe eMAG Black Friday. Imediat după ora 7.00, pe site-ul eMAG a apărut mesajul: ”A început numărătoarea inversă! În câteva momente începe Black Friday”

eMAG BLACK FRIDAY a început oficial la 7.39 în 2020. Black Friday 2021 la eMAG a avut loc pe 12 noiembrie, iar sărbătoarea de shopping a început la ora 7:28 pe site-ul eMAG. Având în vedere aceste lucruri am putea spune că ofertele eMAG de Black Friday 2022 ar putea începe după ora 7.00 și nu mai târziu de ora 8.00, dacă nu se întâmplă ceva neprevăzut.