Unul dintre cele două depozite de la Joița are o suprafață de 15.000 de metri pătrați, iar culoarele de depozitare sunt construite pe patru etaje.

În cadrul acestui depozit sunt stocate 15 milioane de articole coletabile de dimensiuni mici, dar și articole de dimensiuni medii și mari.

Ambele depozite de la Joița sunt administrate de 1.500 de angajați ai eMAG.

Oficialii eMAG se așteaptă ca în weekend-ul de anul acesta de Black Friday să fie livrate aproximativ 300.000 de produse. Află aici mai multe despre ofertele pregătite de eMAG pentru ediția Black Friday de anul acesta.

Într-unul dintre depozitele de la Joița a fost inaugurată o instalație automatizată. Este vorba despre un conveior lung de 6.5 kilometri în care eMAG a investit 43 de milioane de euro.

Cu ajutorul sistemelor automatizate, capacitatea de livrare rapidă a celor de la eMAG fost extinsă la 500.000 de unități/zi.

Totodată, acestea ajută și la livrarea mai multor produse în același colet, toate aceste beneficii fără a crește prețul produselor sau cel al livrării.

Noile sisteme automatizate au facilitat și apariția de noi locuri de muncă în cadrul eMAG, iar două noi job-uri din cadrul retailer-ului sunt tehnician automatizare hardware și software și analist al controlului calității.

Totodată, angajații au deveni de patru ori mai productivi mulțumită investiției în automatizare.

Pentru atenția la mediul înconjurător, eMAG a implementat panouri fotovoltaice cu o capacitate de 2MW, iar acestea asigură mai mult de jumătate din necesarul energetic al sistemelor automatizate din depozit.

Află aici mai multe detalii despre ofertele și surprizele pregătite de eMAG pentru Black Friday 2022, eveniment ce va începe pe 11 noiembrie