Envoy este un startup care ajută companiile să-și digitalizeze procesele logistice din interiorul spațiilor și s-a transformat în pandemie. Envoy oferă posibilitatea de a programa venirea la birou, rezervarea sălilor de meeting sau a unor birouri pentru o zi sau două, combină programele fizice și cele hibride ale firmelor.

Odată cu investiția de 111 milioane de dolari, Envoy vrea să crească și mai mult odată cu nevoia companiilor de spații hibride. Envoy va accelera angajările în echipele de programatori, produs și design. De asemenea, va continua să dezvolte soluții agile ca răspuns pentru lumea post-COVID în care ne aflăm. În pandemie Envoy s-a transformat și e o platformă ce permite administrarea birourilor de la distanță, pentru muncă hibridă, verificarea statusului vaccinării sau testării angajaților, dar se folosește și pentru rezervarea de birouri și spații de lucru.

În ultimele 12 luni Envoy a avut venituri mai mari decât 2019 și 2020 la un loc. Jumătate dintre veniturile companiei vin de la Envoy Protect, un produs pentru administrarea echipelor hibride. De asemenea, noile produse au dus la o creștere de peste 100 de ori a engagement-ului angajaților cu aplicația. Startup-ul din Silicon Valley are clienți precum startup-uri, dar și multinaționale. În momentul de față e folosit în peste 14.000 de locații din toată lumea și de companii precum Slack sau Pinterest.

„Când a venit pandemia de COVID clienții ne-au cerut ajutorul. Mulți aveau nevoie să redeschidă birourile pentru lucrătorii esențiali, dar într-un mod sigur. Știau că putem construi ceva excelent și pe care angajații să-l folosească cu încredere”, a spus Larry Gâdea, fondatorul și CEO-ul Envoy.

Investiția de tip Series C a fost condusă de Brookfield Growth, dar au participat și investitori anteriori precum Menlo Ventures, Andreessen Horowitz, Initialized Capital, Haystack, dar și noi investitori mai mici precum BAM Elevate, Seven Seven Six, Triple Point Capital sau Elad Gil.

Povestea lui Larry Gâdea

Gadea a început să programeze de la 8 ani, iar în liceu scria primele sale jocuri. A dezvoltat un plugin pentru Google Search, iar compania l-a remarcat. În timp ce era la liceu, Gadea a primit un email de la Google. S-a speriat, credea că făcuse ceva ilegal. „De ce faci lucrurile astea singur? Nu vrei să le faci cu noi?“. Avea 18 ani și a primit o ofertă de angajare de la Google. S-a dus în timpul verii, cu un internship, iar apoi a devenit unul dintre primii ingineri ai Google Canada. După ce a plecat de la Google, Larry s-a angajat la Twitter pentru trei ani.

Am povestit cu Larry Gâdea acum câțiva ani într-un interviu pe start-up.ro care poate fi citit aici.