EpSyDet, aplicația creată de români pentru identificarea crizelor de epilepsie și alertarea persoanelor apropiate a fost lansată pentru dispozitivele cu Android. Varianta de iOS urmează în curând.

Fondatorul EpSyDet, Vlad Teohari, a anunțat pe contul lui de Facebook lansarea variantei de Android. EpSyDet va avea o lună gratuită pentru cei care vor să se înscrie. De asemenea, cei care suferă de epilepsie și vor să testeze aplicația care este conectată la o brățară inteligentă, pot contacta echipa fondatoare pentru a primi una, ca să vadă efectele pe care le are aplicația.

Potrivit lui Vlad Teohari, momentan doar clienții din România vor intra în program. Aplicația nu funcționează independent, ci doar dacă este conectată la o brățară inteligentă.

Povestea EpSyDet

65 de milioane de persoane suferă de epilepsie la nivel mondial. O brățară care identifică o serie din crize costă 1.700 de euro și nu își justifică prețul.

Vlad Teohari, Andrei Manea și Roxana Cernat au dezvoltat aplicația dedicată pacienților cu epilepsie care urmează să fie testată în România. Vlad a început aplicația pe vremea când era student la Universitatea din Eindhoven, după ce studiase la Politehnica din București. Acolo a primit o sugestie din partea profesorului său Constantin Ungureanu. A început să lucreze la o aplicație pentru Android, dar, în timp, a dezvoltat una și pentru Windows Phone, odată cu participarea la Imagine Cup, competiție organizată de Microsoft.

Aplicația, care se dorește un ajutor pentru pacienți, dar și un business, a fost tema lui de licență. Întors în țară, și-a găsit o echipă și împreună au participat cu aplicația la Imagine Cup, dar și la Innovation Labs. După ce nu au reușit să găsească un investitor, cei trei au aplicat și pentru fondurile europene dedicate tinerilor și vor primi 25.000 de euro în curând.

Poți descărca aplicația de Android de pe Play Store aici. 

Aplicația de Android și Windows Phone este conectată la brățări inteligente, cum ar fi MIO Alpha, Polar sau Geonaute, dar și Microsoft Band. Acestea monitorizează pulsul și, pe baza unui algoritm dezvoltat în ultimele luni în funcție de 150 de semne ale epilepsiei, avertizează îngrijitorii că pacientul are o criză, dar și oamenii de pe stradă.

„Te alertează și ești conștient oricând de starea pacientului, chiar dacă e bătrân sau copil. Ești în permanentă legătură cu pacientul și știi dacă are o criză sau nu“, explică Vlad.

Citește totul despre EpSyDet în acest articol exclusiv de pe start-up.ro.