Situat în Ottawa, la centrul de cercetare și dezvoltare al companiei, un important hub de resurse și expertiză în domeniul tehnologiilor Cloud RAN, Ericsson Open Lab poate fi accesat, în mod virtual, de clienții din întreaga lume, iar compania va sprijini aceste activități și din alte locații la nivel global.

Ericsson Open Lab facilitează colaborarea rapidă și interactivă și aduce inovații în dezvoltarea de soluții pentru 5G RAN, complementare celor deja existente. Prin intermediul acestui nou laborator, compania își propune, de asemenea, să ajute furnizorii de servicii să realizeze noi scenarii de implementare și utilizare a tehnologiei 5G și să creeze oportunități pentru a crește gradul de automatizare și a reduce frecvența intervențiilor manuale.

Totodată, Ericsson Open Lab oferă spațiu pentru explorarea tehnologiilor Open RAN, inclusiv la nivelul unor aspecte precum virtualizarea, managementul și orchestrarea rețelelor de telecomunicații.

Colaborarea clienților și partenerilor în cadrul Ericsson Open Lab nu se limitează doar la utilizarea tehnologiilor de cloud nativ ale Ericsson, ci și la dezvoltarea software-ului RAN pe servere comerciale de tip off-the-shelf (COTS) și a acceleratoarelor hardwarededicate.

Va fi încurajată, totodată, și creșterea gradului de cooperare cu furnizorii de servicii de comunicații și partenerii din industrie, în domenii precum învățarea automată (machine learning) sau automatizarea și optimizarea rețelelor - printre aceștia se numără KDDI, Ooredoo, Orange, SoftBank Corp, Turkcell și parteneri din ecosistem precum Intel, NVIDIA, Red Hat și Wind River. Alți parteneri vor fi implicați pe măsură ce vor apărea noi cerințe la nivelul rețelelor Cloud RAN, permițând noi activități de colaborare în cadrul Open Lab.

“Tehnologia cu arhitectură deschisă stă la baza miracolului tehnologiei de comunicatii mobile moderne, care conectează astăzi peste 8 miliarde de dispozitive, prin intermediul unui singur set de standarde globale de operare. Clienții și partenerii noștri sunt invitați să se alăture Ericsson Open Lab și să colaboreze pentru a aduce inovarea din domeniul cloud, la nivelul tehnologiei 5G”, a declarat Fredrik Jejdling, Executive Vice President și Head of Business Area Networks, Ericsson.

”Am creat acest spațiu de colaborare pentru a dezvolta arhitecturi de rețele și standarde de operare comune care să completeze tehnologiile existente compatibile cu cea 5G. Această inițiativă va testa limitele conectivității 5G, lucrând îndeaproape cu operatorii și clienții de tip enterprise de la nivel global, pe măsură ce industria va adopta arhitecturi mai deschise”.

Ericsson Open Lab include cea mai nouă tehnologie nativă cloud din industrie, susținută de aplicații de colaborare și întâlniri virtuale, care le va oferi utilizatorilor ocazia de a lucra împreună într-un mod captivant, dinamic și interactiv.

În centrul din Ottawa sunt disponibili, pentru testare și activități de co-creare 100 MHz de spectru în banda de frecvențe 3.4-3.8 GHz pentru aplicații indoor și 60 MHz de spectru pentru aplicații de tip indoor/outdoor.

Toate acestea le permit clienților și partenerilor să creeze și să testeze capabilități Cloud RAN bazate pe propriile lor resurse de spectru și cerințe de utilizare, atât în rețelele de tip indoor, cât și în cele de tip outdoor.

Colaborarea rapidă și interactivă cu furnizorii de servicii și partenerii din ecosistem susțin, de asemenea, și abordarea Ericsson privind integrarea și implementarea continuă (CI/CD) pentru dezvoltarea tehnologiei Cloud RAN.

Această abordare asigură integrarea perfectă a noilor funcționalități, accelerând în același timp procesul de feedback și designul de noi caracteristici, ceea ce înseamnă că software-ul poate fi folosit rapid, adesea în câteva minute de la dezvoltare.

Deschiderea Open Lab urmează anunțului Ericsson despre dezvoltarea portofoliului de produse Cloud RAN, noul laborator facilitând dezvoltarea viitoarelor soluții Ericsson Cloud RAN pe sisteme hardware de tip COTS și aducând astfel o mai mare eficiență și flexibilitate în rețelele clienților companiei.