În perioada octombrie – noiembrie, AFIST dezvoltă cel de-al doilea eveniment - Let’s grow together 2022, prin care este alături de studenți și îi sprijină în parcursul lor spre angajare, în dorința de a-și transpune antreprenorial ideile și de a depăși obstacolele întâlnite. Evenimentele vor fi organizate în cadrul Universtății Politehnica București.

Asociația Femeilor în Inginerie, Știință și Tehnologie, fondată în anul 2021, a debutat printr-un prim Program de Mentorat, în cadrul căruia numeroși studenți au fost asociați cu un mentor, acesta asigurându-le îndrumare timp de 5 luni.

Cel de-al doilea program - Let’s grow together 2022- debutează în data de 15.10.2022, prin sesiunea de prezentări și activități practice intitulată ,,Eu cum mă angajez?”. În cadrul acestei zile de prezentări și exerciții, studenții pot descoperi și acumula informații despre oportunități de angajare, redacatarea unui CV, a unei scrisori de intenție și susținerea unui interviu.

Următorul eveniment de interes atinge topicuri antreprenoriale – de la cum să îți validezi ideea de proiect, la cum să obții finanțare necesară pentru dezvoltarea ei și apoi să fii un bun manager. Organizatorii, alături de traineri și speakeri, așteapă cu mult entuziasm înscrierea participanților și întâlnirile cu aceștia.

Înscrierile se pot realiza în cadrul secțiunii aferente, pe pagina oficială AFIST.

Punctul culminant și concluziile primelor două evenimente se vor prezenta într-un cadru fastuos, în data de 23.11.2022. Ziua de 23, aflată în preajma serbării zilei cercetărorului, este prilejul lansării oficiale a asociației, eveniment în cadrul căruia reprezentanți ai statului, ai companiilor din industrie, ai infrastructurilor de cercetare și reprezentanți ai studenților sunt invitați să abordeze tematica domeniilor și femeilor în STEM, să identifice soluții implementabile în vederea echilibrării balanței de gen dincolo de perspectiva numerică, prin programe educaționale specifice.