Odată ce intri în lumea afacerilor, ai nevoie de susținere financiară, de mentori, de parteneri, de conexiuni. Acesta a fost și unul dintre motivele pentru care am creat platforma BizTool.ro, un marketplace cu specialiști, care ajută antreprenorii să găsească oameni pricepuți la grafică, marketing, un avocat bun sau un consultant care să poată evalua și furniza posibile soluții pentru diferite ipostaze ale afacerii.
Un alt mod prin care poți ajunge în contact cu acești specialiști și să-ți faci cunoscută afacerea este prin participarea la diverse evenimente dedicate comunității. Am selectat câteva evenimente de tehnologie și startup-uri pe care să nu le ratezi în 2020.
Startup Grind from Google for Entrepreneurs (11-12 februarie 2020, Silicon Valley)
Google aduce la un loc comunitatea de startup-uri, parteneri, investitori și manageri în cadrul evenmentului Startup Grind from Google for Entrepreneurs. În acest an vor fi 6 sesiuni de conținut util antreprenorilor. La asta se adaugă, desigur, oportunitatea de a intra în legătură cu antreprenori din toată lumea, investitori din Silicon Valley și unii dintre cei mai buni oameni de tech din lume.
MWC Barcelona (24-27 februarie 2020, Spania)
După CES, evenimentul de tehnologie care dă tonul tendințelor în industria tech la nivel global, MWC (cunoscut anterior ca Mobile World Congress) este un alt event pe care nu-l poți rata. MWC aduce la un loc peste 2.400 de companii cu soluții pe zona de mobile, printre care cei mai mari producători de telefoane mobile și laptopuri. Și noi vom merge acolo și în acest an ca să testăm cele mai cool gadgeturi. În plus, MWC are și propria platformă pentru startups, 4YFN (4 Years From Now).
Dublin Tech Summit (22-23 aprilie, Irlanda)
Deși nu se desfășoară de foarte mult timp (prima ediție a avut loc în 2017), Dublin Tech Summit este una dintre conferințele europene care a înregistrat un avânt rapid, fiind foarte cunoscută în cadrul ecosistemului antreprenorial de aici. Vreme de 2 zile antreprenorii au acces la paneluri cu teme diferite de interes, se pot întâlni cu investitori, manageri și pot împărtăși din cunoștințele acumulate.
Latitude59 (28-29 mai, Tallinn, Estonia)
Latitude59 este un eveniment de tehnologie și startups inițiat de e-Estonia, inițiativa estoniannî pentru o societate digitală. Companii și investitori din toată lumea merg acolo pentru a iniția conexiuni cu antreprenori din Țările Baltice sau Europa Centrală și de Est.
VivaTech (11-13 iunie, Paris, Franța)
Dă-ți rendezvous cu startup-urile și investitorii europeni la Paris la unul dintre cele mai cunoscute evenimente de tehnologie din Europa.
Webit (17-20 iunie, Valencia, Spania)
Este una dintre cele mai mari conferințe de tehnologie, cu peste 10.000 de participanți din toată lumea. Este un eveniment de neratat, mai ales că poți intra în contact cu invitați de renume, precum Mark Cuban.
TNW Conference (18-19 iunie, Amsterdam, Țările de Jos)
Pare mai mult un festival decât o conferiță. Pe durata a două zile au loc zeci de workshop-uri și evenimente dedicate antreprenorilor pe diverse teme. Am fost și noi anul trecut și poți să-ți faci o idee mai bună despre cum a fost accesând aceste materiale.
Techsylvania (20-23 iunie, Cluj-Napoca, România)
În acest an, Techsylvania, unul dintre evenimentele de referință pentru ecosistemul antreprenorial local, ajunge la ediția cu numărul 7. Dacă îți iei bilet pentru conferința din Cluj vei avea acces la prezentări, workshop-uri, sesiuni Q&A și evenimente satelit, precum și la o competiție dedicată startup-urilor.
IT Arena (25-27 septembrie, Lviv, Ucraina)
IT Arena este unul dintre cele mai mari evenimente din industria de IT din sud-estul Europei. Timp de trei zile, între 25 și 27 septembrie, speakeri internaționali din companii, fonduri de venture capital sau startupuri vor împărtăși publicului din experiențele lor și vor dezvălui strategii de succes în afaceri. Am fost prezenți și noi 2 ani la IT Arena. Puteți citi mai multe despre ceea ce am aflat acolo accesând acest link.
How to Web (28-29 octombrie, București, România)
Este unul dintre cele mai vechi evenimente de tehnologie și startups din țara noastră. Conferința How to Web a fost lansată în 2010. A pornit ca o conferință dedicată startup-urilor și a ajuns unul din cele mai mari și importante forumuri de învățare din Europa Centrală și de Est. De la an la an a contribuit la adoptarea mentalității de startup în România și în această parte a Europei. În cadrul conferinței, inovațiile și tacticile din zona de startups sunt puse la îndemâna tuturor participanților pentru a le putea adapta și însuși pentru creșterea propriilor proiecte și afaceri.
Pentru ediția din acest an, organizatorii How to Web au pregătit un line-up special de speakeri. How to Web 2020 va avea aceeași temă majoră: Better Products, Faster Growth - o direcție prin intermediul căreia este susținut ecosistemul tehnologic de business din Europa Centrală și de Est.
La următoarea ediție, organizatorii evenimentului îi aduc în România pe Wes Bush, consultant de produs și autor al cărții „Product-led Growth: Cum sa construiesti un produs care se vinde singur” și pe Madălina Seghete, cofondator și CSO al Branch Metrics, o companie de tehnologie evaluată la peste 1 miliard de dolari (Mădălina a fost prezentă și la ediția din 2016 a How to Web și puteți citi un material detaliat despre ea și businessul Branch aici).