10 antreprenoare din sectorul agrifood vor beneficia de o perioadă intensă de mentorat și creștere în business, training-uri și sprijin continuu, acces la o comunitate internațională de specialiști în domeniu dar și posibilitatea de a beneficia de finanțare de până la 10.000 Euro.

Programul pentru antreprenoarele în agricultură

Empowering Women in Agrifood este un program de accelerare dezvoltat de EIT Food, cea mai mare comunitate de inovare alimentară din lume, organizat de Impact Hub Bucharest și susținut de Raiffeisen Bank. EIT Food este susținut de Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT), un organism al Uniunii Europene.

Participantele EWA 2023 vor beneficia de șase luni intense de educație, training-uri gratuite, resurse de business, sprijin personalizat din partea mentorilor și experților din program, acces la o comunitate internațională formată din peste 100 mentori și femei antreprenori din agrifood, participare la evenimente renumite de profil, dar și posibilitatea obținerii unei finanțări de 10.000 Euro și acces la investitori, business angels și cooperative.

„Printre cele mai importante câștiguri ale programului, așa cum au fost percepute de cele 20 de foste participante, sunt faptul că au reușit să își crească ideile, să le ducă la nivelul următor, să își îmbunătățească strategia de business și operațiunile, au obținut primii clienți sau clienți noi, au creat produse inovatoare cu ajutorul programului. Suntem motivați ca și în acest an să le oferim tot suportul de care au nevoie, să le punem în contact cu cei mai buni mentori aleși pe nevoile lor și să contribuim la pregătirea și lansarea unui nou val de antreprenoare în agrifood.”, declară Georgiana Ion, Project Manager Agrifood, Impact Hub Bucharest.

În cadrul programului participantele învață să își valorifice inițiativele și puterea, să dobândească cunoștințe de business relevante, să acceseze resurse cheie și comunitatea de care au nevoie pentru a începe sau a dezvolta o afacere sustenabilă în agrifood.

Oportunitatea de a participa la Empowering Women în Agrifood 2023 se adresează exclusiv startupurilor din domeniul agroalimentar fondate de femei, de pe întreg teritoriul României, cu o vechime mai mică de doi ani și care nu au accesat finanțări mai mari de 30.000 Euro. Se pot înscrie în program atât antreprenoare care au o idee de business (fără a fi nevoie de a avea un SRL înființat), cât și cele cu un business operațional, aflat la început de drum. Activitățile din program se vor desfășura online, pe parcursul a șase luni, în perioada iunie-noiembrie 2023.

Înscrierile sunt deschise până pe 1 iunie și se fac prin completarea unui formular simplu aici.

Cine a câștigat la edițiile trecute

Empowering Women in Agrifood se află la cea de-a treia ediție în 2023. Până acum, programul a susținut 20 de antreprenoare din sectorul agrifood și a oferit 30.000 Euro finanțare totală.

Câștigătoarele EWA 2021 au fost Eugenia Ana Bucur, cu startup-ul Innovati Foods, care a obținut premiul I și o finanțare de 10000 de euro, și Annamaria Kiss, de la Anna’s Urban Garden, care a obținut premiul II și o finanțare de 5000 Euro.

  • Innovati Foods produce gustări verzi, sănătoase, dietetice, îmbogățite cu vitamine și antioxidanți prin reciclarea subproduselor din industria vinului (reciclare beta), reducând astfel la zero deșeurile organice.
  • Anna’s Urban Garden oferă servicii de urban edible landscaping – peisagistică productivă, dedicată pasionaților de grădinărit de toate vârstele care activează în mediul urban și adepților stilului de viață sănătos și sustenabil.

Câștigătoarele ediției pilot din 2020 au fost Ibolya Oprea, fondatoarea Reset, și Cosmina Dinu, fondatoarea Fermei de păsări pășunate.

  • Reset propune un program online de slăbit și de reeducare alimentară, prin care vrea să ajute clienții cu planuri nutriționale, ghid de substituiri, indicații de cumpărare și preparare a alimentelor, educație nutrițională, comunitate și susținere din partea specialiștilor în nutriție, sport și psihologie.
  • Ferma de păsări pășunate vine cu o idee inovatoare de a produce etic și local carne de pui sănătoasă în condiții de siguranță alimentară. Pășunarea aduce multiple beneficii comunității locale și vizează atât calitatea hranei produse, cât și bunăstarea și sănătatea animalelor, protecția mediului înconjurător, fertilitatea solului, și nu în ultimul rând profitabilitatea micului fermier.

Mai multe detalii despre programul Empowering Women in Agrifood și înscrierile sunt disponibile aici.