„Anul acesta, principiala provocare în compania noastră a fost asigurarea resurselor necesare, pentru a răspunde numărului mare de cereri venite din partea clienților, în toate zonele în care activează compania – servicii de consultanță IT, dezvoltare platforme, soluții WEB, Mobile și BI.
Așa că ne-am menținut trendul ascendent și în 2021, creșterea cumulată a veniturilor din cei doi ani de pandemie fiind de aproximativ 35%”, povestește Sorin Cosmescu, CEO EXE Software.
În România, multe industrii s-au reinventat cu ajutorul tehnologiei, iar pentru unele digitalizarea a fost chiar singura soluție de a ține business-urile funcționale, în vreme ce pentru altele a reprezentat o modalitate necesară de eficientizare și automatizare a proceselor pentru reducerea de costuri. De altfel, industria software din țara noastră s-a adaptat rapid noului context economic și va atinge un maxim istoric, la sfârșitul lui 2021, de 9,2 miliarde de euro, mai mult cu 10% față de anul trecut, potrivit unui studiu Keysfin.
„În ceea ce privește tehnologiile, cloud-ul, tehnologia 5G, inteligența artificială, sistemele de analiză a datelor și cybersecurity au fost omniprezente, în ultimii doi ani și vor rămâne la fel și în următorii. Iar dacă ne referim la limbajele de programare, JavaScript, HTML/CSS, SQL, Python, Java, C#, PHP, C/C++ sunt și vor fi în continuare cele mai populare”, a concluzionat Sorin Cosmescu.
EXE Software este una dintre cele mai mari companii românești de IT din țara noastră, fiind înființată în anul 2001 și având produse și servicii livrate în cinci din cele șapte continente din lume. Organizația este specializată în furnizarea de soluții și servicii IT de tip enterprise, susținând îmbunătățirea performanțelor și eficienței proceselor de business din interiorul fiecărei companii din portofoliul său de clienți. Cu peste 200 de proiecte la activ, EXE Software este partener certificat Microsoft Gold și și-a clădit reputația dezvoltând și implementând soluții pentru data management, resource management, workflow management, field data collection, data analysis, folosind metodologii ca Agile, Waterfall, Extreme Programming (XP) și Adaptive Software Development (ASD).