NIO și Razer au anunțat o colaborare de tip cross-platform, care debutează cu lansarea automobilului ce poartă brandul Razer, NIO x Razer ES6 Night Explorer. Ediția limitată va fi produsă în doar 88 de unități destinate pieței din China.

Dincolo de ediția limitată a SUV-ului ES6 Night Explorer, NIO și Razer vor colabora pentru a include un sistem de iluminare ambientală bazată pe tehnologia Razer Chroma RGB în viitoarele modele de automobile electrice inteligente.

Razer Chroma RGB, cel mai mare ecosistem de iluminare din lume destinat gamerilor, este compatibil cu peste 500 de dispozitive și este integrat în peste 130 din cele mai populare jocuri de PC ale momentului.

Sistemul de iluminare pentru autovehicule inteligente Razer Chroma va oferi o experiență captivantă prin includerea de caracteristici audio-video și posibilitatea personalizării iluminării habitaclului, dar și prin sincronizarea efectelor din jocurile video cu sistemul de iluminare ambiental al automobilelor electrice inteligente produse de NIO.

Razer este unul dintre cele mai cunoscute branduri de lifestyle dedicate gamerilor la nivel mondial. Cu o bază de fani care se întinde toate continentele, compania a proiectat și a construit cel mai mare ecosistem centrat pe nevoile gamerilor, care include pe lângă accesorii hardware și aplicații software, respectiv servicii dedicate.

Gama hardware produsă de Razer include periferice de gaming deosebit de performante, laptopurile de gaming Blade și telefonul mobil Razer Phone.

Platforma software dezvoltată de Razer și folosită de peste 60 de milioane de utilizatori, include Razer Synapse (o platformă de tipul Internet of Things), Razer Chroma (un sistem proprietar de iluminare RGB) și Razer Cortex (un sistem pentru optimizarea jocurilor video).

Fondat în 2005 și având două sedii, unul la San Francisco și al doilea în Singapore, Razer are cincisprezece birouri în toată lumea și este recunoscut ca lider în cadrul brandurilor dedicate gamerilor în SUA, Europa și China. Razer este listată la Bursa din Hong Kong.

NIO a fost înființat în noiembrie 2014 și este o companie globală de producție a autovehiculelor electrice inteligente.

Compania are aproape 9.000 de angajați care lucrează în centre de cercetare și dezvoltare, design și producție din Shanghai, Beijing, San Jose, Munchen, Londra și alte șase locații.

În 2017, NIO a dezvăluit prototipul EVE și a anunțat că NIO EP9 a stabilit un nou record mondial de viteză în categoria vehiculelor autonome în cadrul Circuit of the Americas.

NIO a început oficial livrările ES8, vârful gamei sale de SUV-uri electrice pe 28 iunie 2018.

Compania a lansat oficial SUV-ul performant cu autonomie sporită NIO ES6, în cadrul NIO Day pe 15 decembrie 2018. Pe 28 mai 2019, a început producția primelor modele ES6 în cadrul JAC NIO Advanced Manufacturing Center. NIO a început în mod oficial livrările modelului ES6 pe 18 iunie 2019.