Este vorba despre Fb.gg, un site unde pasionații de gaming pot găsi o întreagă colecție de stream-uri de jocuri video. În esență, un agregator de informații pentru gameri. Mulți gameri aleg să se joace ”live”, pe net, și să comenteze în același timp acțiunea.

Potrivit TechCrunch, Fb.gg le va arăta utilizatorilor video-uri pe baza jocurilor și ”celebrităților” care își filmează aventurile din jocuri, paginilelor cărora le-au dat like și grupurilor din care fac parte.

Citește și despre primul joc lansat de studioul ieșean Interactive Stone - Gray Dawn, un thriller psihologic first-person.

În plus, fanii gaming-ului vor vedea anunțuri ale studiourilor de jocuri și vor avea acces la informații despre competiții de esports sau evenimente pentru comunitatea de gaming.

Totodată, cei de la Facebook și-au propus să monetizeze zona de gaming. Așa că lansează programul Level Up pentru creatorii de jocuri aflați la început de drum. Programul va fi disponibil în următoarele luni, iar cei care au acces vor putea accepta ”bacșiș” de la utilizatorii care urmăresc stream-urile sub forma unei monede virtuale. Această monedă este denumită Facebook Stars, iar pentru fiecare Star pe care-l primește un streamer, Facebook îi va da 0,01 dolari.

Oficialii Facebook au confirmat faptul că își vor lua un procent din acest ”bacșiș”, acesta variind între 1 și 49%.

Dacă vrei să afli cum este viața de gamer pe Twitch, aruncă un ochi în acest material.