În ultima perioadă, cererea pentru conținut video transmis în timp real a fost tot mai mare. În zonele cele mai afectate de COVID-19, apelurile video pe Messenger și WhatsApp au fost mai mult decât duble, iar numărul de vizionări al videoclipurilor transmise pe Facebook Live și Instagram Live a crescut semnificativ în martie.

Messenger Rooms permite realizarea de apeluri video de grup prin care participanții pot să petreacă timp alături de prieteni, familie și cei cu care împărtășesc aceleași interese. Apelurile video Messenger Rooms pot fi create prin intermediul Messenger sau Facebook, iar cei care le găzduiesc pot invita pe oricine să participe, chiar dacă nu au un cont de Facebook. În curând, acestea vor permite participarea a pâna la 50 de persoane simultan, fără o limită de timp.

Aceștia pot începe un apel video prin Messenger Rooms și îl pot distribui pe Facebook, în Noutăți, Grupuri sau Evenimente, astfel încât să fie cât mai ușor pentru participanți să se alăture. În curând, acest tip de apel video va putea fi creat și din Instagram Direct, WhatsApp și Portal.

Iar când o persoană primește o invitație să se alăture unui apel, poate să facă acest lucru de pe telefon sau computer, fără să fie nevoie să descarce ceva pentru a începe.

În dezvoltarea Messenger Rooms, cei de la Facebook ne spun că siguranța și confidențialitatea au fost prioritare și ne asigură că Facebook nu vizionează și nu ascultă apelurile, iar persoana care crează apelul controlează cine se poate alătura apelului, pentru cine este vizibil și dacă acesta este deschis altor participanți sau nu. Aceasta trebuie să fie prezentă pentru ca apelul să poată începe și poate oricând să scoată participanți din conversație.

Messenger Rooms va fi disponibilă începând de săptămâna aceasta în unele țări, urmând ca în perioada următoare să fie extinsă și pentru celelalte.

Extinderea apelurilor video de grup pe WhatsApp

Apelurile video pe WhatsApp reprezintă o altă modalitate de a păstra legătura cu cei aflați la distanță. În curând, utilizatorii vor putea să se bucure de apeluri de grup, de voce și video, cu până la 8 participanți. La fel ca până acum, apelurile sunt securizate prin criptare end-to-end, așa că nimeni nu poate să citească sau să asculte conversatiile private, nici măcar WhatsApp.

Pe Facebook opțiunea “Live With” va fi din nou disponibilă, astfel că utilizatorii vor putea adăuga încă o persoană în video-ul lor live, indiferent unde se află aceasta. În acest fel, aceștia pot invita speakeri, pot realiza un interviu cu un expert dintr-un anumit domeniu sau pot găzdui un live alături de un prieten.

Utilizatorii pot adăuga acum un buton pentru donații în transmisiunile live, în toate țările în care strângerile de fonduri pentru organizații nonprofit sunt disponibile.

Pe Instagram utilizatorii pot urmări clipuri video live și pot adăuga comentarii la acestea de pe desktop. Astfel, acum este posibil să urmărești ora de yoga pe un ecran mare sau să asculți un concert live în timp ce lucrezi.

La scurt timp după începerea live-ului, utilizatorii vor putea să salveze clipurile video pe IGTV, astfel încât să fie disponibile mai mult decât cele 24 de ore la care este limitat conținutul distribuit pe Stories și să fie mai ușor de găsit.

Messenger Kids se extinde la nivel global și primește noi opțiuni

Facebook a început extinderea aplicației gratuite pentru apeluri video și mesaje în peste 70 de țări și adăugarea de noi opțiuni prin care părinții îi pot ajuta pe cei mici să rămână în contact cu prietenii lor.

Facebook anunță și o nouă opțiune pentru Facebook Dating, prin care pot invita pe cineva la o întâlnire virtuală. Dacă invitația este acceptată, utilizatorii încep o conversație video în Messenger pentru a se cunoaște mai bine. Această opțiune va putea fi accesată în lunile următoare în toate țările în care Facebook Dating este disponibil.