Criteriile de selecție au vizat impactul pe care îl poate avea soluția propusă, strategia de marketing și atragere a clienților, fezabilitatea operațională și financiară, capacitatea echipei de a îmbunătăți și dezvolta soluția, precum și elementul inovator adus de tehnologie.

“Finaliștii competiției Changeneers 2020 demonstrează încă o data că în România potențialul pentru inovație tehnologică este enorm – aici ne referim și la un număr record de înscrieri, respectiv 90 de start-up-uri, cât și la profilul și ideile start-up-urilor finaliste; soluțiile propuse sunt foarte diverse, ingenioase și credem că pot rezolva multe din problemele actuale cu care ne confruntăm”, a declarat Simona Panait, Director de Marketing Samsung Romania & Bulgaria.

”Nu încetăm să ne uimim de potențialul pe care îl are tehnologia în viața noastră. Acum, mai mult ca oricând, suntem conectați prin tehnologie la spații pe care altfel nu am avea cum să le accesăm. Și în acest an am găsit foarte multe oportunități de dezvoltare tehnologică prin intermediul competiției Changeneers și ne bucurăm că această inițiativă derulată în parteneriat cu Samsung România oferă șansa promovării unei comunități tech în România.

Cele 15 echipe selectate pentru finala competiției Changeneers 2020 sunt foarte motivate și pregătite să demonstreze că inovația prin tehnologie poate aduce un impact pozitiv în societate”, a spus Oana Craioveanu, CEO și Cofondator Impact Hub Bucharest.

Calendarul programului Changeneers 2020

Programul Changeneers va continua cu o serie de workshop-uri și training-uri sub forma unui bootcamp (23-24 aprilie), webinarii de suport (30 aprilie, 15 mai, 29 mai) și întâlniri de review board (8 mai, 12 iunie).

Bootcamp-ul va presupune 2 zile de pregătire a echipelor selectate pentru finală prin sesiuni de mentorat care să-i ajute pe finaliști să-și definească modelul de business, să-și dezvolte și evalueze produsul și să-și îmbunătățească abilitățile de susținere a unui pitch.

Echipele selectate vor lua parte și la o serie de webinarii de suport cu mentori și consultanți de business și întâlniri de Review board cu membrii juriului care vor oferi recomandări și sugestii pentru a-i sprijini în dezvoltarea soluției.

Pe 25 iunie va avea loc marea finală în care echipele selectate vor susține prezentarea soluției și progresul înregistrat în fața juriului și a publicului.

Finaliștii competiției Changeneers 2020

 • I FEEL IT - seturi de figurine tangibile menite să faciliteze procesul de învățare al copiilor cu deficiențe de vedere care printr-o aplicație mobilă pot spune povești cu ajutorul descrierilor în limbaj braille și coduri QR (odată scanate în aplicație spun povestea acelei figurine).
 • Univrse EduVR Platform - o clasă virtuală în care materia este predată într-un mediu 360 sau VR, accesibilă de pe telefon, laptop, dar și cu ochelari VR.
 • Venomia - soluție completă pentru automatizarea, gestionarea și digitalizarea proceselor dintr-o stupină.
 • AeroponixRobotics - sistem de tip aeroponie (sistem de crescut plante pe verticală) care reduce cu 85 % consumul de apă din agricultură, iar plantele cresc cu 45% mai repede într-un mediu controlat.
 • Harta Reciclării - prima platformă națională, interactivă, care permite identificarea și localizarea punctelor de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile din România, oferind utilizatorilor și posibilitatea de a contribui la baza de date a hărții, prin adăugarea de noi puncte de colectare selectivă.
 • CasePlease – soluție prin care turiștii pot să își depoziteze bagajele pentru câteva ore în locuri precum cafenele, hoteluri etc. și să exploreze liniștiți orașul.
 • Theatrum – aplicație care pune la dispoziție toate informațiile necesare pentru planificarea unei seri la teatru: spectacole, actori, regizori, teatre și calendarul evenimentelor.
 • Over24h - platformă care ajută familiile să-și restabilească stabilitatea financiară, să economisească, să își gestioneze bugetul familiei și să dobândească educație financiară solidă.
 • I’m Fine - sistem care îi ajută pe cei cu tulburări mintale să primească soluții personalizate și să lucreze cu terapeuții potriviți printr-o aplicație mobilă conectată cu o platformă web pentru psihoterapeuți.
 • ZenParking – aplicație care ajută șoferii să își rezerve locul de parcare înainte să meargă într-o zonă aglomerată printr-un dispozitiv, montat pe locul de parcare.
 • Momsi.app – aplicație socială pentru mame, bazată pe proximitate, nevoi și interese comune.
 • CardioMedive - dispozitiv cardio medical care poate colecta și analiza mai multe semne vitale, afișând datele colectate medicului. Datele sunt colectate și analizate printr-un algoritm de AI, urmând a fi transmise sub formă de alerte când algoritmul a detectat un eveniment și putând fi integrat ușor într-o platformă de telemedicină.
 • GoPack - aplicație mobilă ce servește ca o platformă de comunicare pentru persoanele care vor să trimită un pachet și cele care circulă între orașe.
 • Cutia Țăranului – platformă care oferă acces la hrană bună și locală, punând în legătură orășenii cu producătorii locali care fac livrarea la ușa familiilor.
 • Smart Disinfection System - sistem care ajută la dezinfectarea persoanelor, dar și a echipamentelor prin intermediul unor module printate 3d și folosind materiale ce pot fi procurate de la orice magazin de bricolaj.

Mai multe detalii despre etapele din competiție pot fi găsite pe:

Despre Changeneers

Changeneers este programul complex care conectează pasionații de tehnologie și provocările sociale cu care ne confruntăm prin 3 tipuri de oportunități: competiție, meet-ups (întâlniri de comunitate) și makerspace (folosirea gratuită a echipamentelor Samsung pentru testarea și validarea produselor digitale). În 2019, Changeneers a câștigat locul 1 la categoria Digital Innovation la Romanian CSR Awards.

Despre Impact Hub Bucharest

Impact Hub Bucharest este organizația ce susține dezvoltarea antreprenorială a inițiativelor cu impact pozitiv în societate în cadrul unei comunități globale, oferind spații de lucru colaborative, programe de dezvoltare și incubare a afacerii, conferințe și evenimente, precum și opțiuni de finanțare prin crowdfunding. Prezentă în București din 2012, organizația face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 100 de locații de pe 5 continente, iar în București cu 3 locații centrale la Timpuri Noi, Universitate și Floreasca.

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor purtabile, a tabletelor, a electrocasnicelor digitale, a sistemelor de rețea și memorie, a sistemelor LSI, a fonderiei și a soluțiilor LED. Pentru cele mai noi informații, vizitați Samsung Newsroom la http://news.samsung.com.