Jony Ive este sinonim cu Mac, iPod, iPhone, iPad. Din mâinile lui și ale echipei sale au ieșit unele dintre cele mai frumoase produse din ultima vreme. Cu toate acestea, în ultimii ani produsele scoase de Ive nu mai aveau cu adevărat magia designului, iar influența sa inclusiv în modelarea sistemelor de operare nu a fost mereu apreciată.

Sir Jonathan Ive va lansa o companie nouă, un business creativ numit LoveFrom, iar Apple va fi primul client. LoveFrom va fi lansat în 2020 complet. Apple nu va avea un succesor direct pentru Ive în fruntea designului. În plus, nu se știe la ce produse va contribui Ive pe viitor.

Jony a fost esențial pentru evoluția Apple și unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Steve Jobs. Împreună au gândit produse curajoase precum Mac, iPod, iPhone sau iPad. Iată câteva produse legendare create de Ive, prezentate de către Cnet.

iMac G3 - 1998

Apple a lansat un computer care nu mai era doar o cutie simplă, neagră sau albă. Calculatorul translucid, albastru, cu o formă care a devenit legendară. iMac G3 a avut 10 culori, avea porturi USB, avea un mouse rotund și nu avea floppy disk.

G4 Cube - 2000

Ive și Jobs au colaborat pentru a crea produse frumoase, dincolo de funcționalitatea lor. Iar G4 era un calculator care nu arăta obișnuit. Cubul argintiu avea o carcasă de policarbonat.

Apple iSub 2000

Erau de pe altă planetă. Create împreună cu Harman Kardon, difuzoarele erau translucide în totalitate, puteai vedea boxele, iar formele fluide au rămas iconice. iSub a fost continuat de Harman Kardon în alte colecții până în ziua de astăzi.

iPod 2001

Nu a fost primul mp3 player de pe piață, dar designul său era diferit. Rotița tactilă, ecranul mare, forma curată și culoarea albă îl scoteau în evidență, deși era foarte complicat să pui piese pe el. A fost produsul care a scos Apple în față în rândul tinerilor și a deschis fascinația pentru ce avea să fie mai încolo iPhone.

iPhone și iPad / 2007 și 2010

Aceste două produse legendare au ridicat Apple unde este astăzi. iPhone-ul a fost evoluția iPod-ului și a reușit să ajungă în inimile utilizatorilor pentru că era pur și simplu un design extraordinar. Oamenii au trecut peste funcționalitățile lipsă de la început, iar ulterior Apple a reușit să învingă ceilalți producători prin crearea unui ecosistem de aplicații și dezvoltatori.