Cu cea mai puternică creștere a Produsului Intern Brut din Uniunea Europeană în ultimul trimestru din 2020, de 5,3%, și o scădere totală pe întreg anul de 3,9%, economia României are nevoie de o administrare cât mai bună a tuturor instrumentelor pe care le are la îndemână pentru a putea spera la o revenire în V.

Te poți înscrie la Financial Forum gratuit AICI.

Aflăm în cadrul evenimentului Financial Forum de la specialiștii din piață care este pulsul economiei cu câteva zile înainte de finalizarea primului trimestru din 2021 și cum arată estimările privind evoluția principalilor indicatori economici.

Fondurile europene, oxigenul de care economia are nevoie pentru a se relansa

Decizia Uniunii Europene de a înființa #NextGenerationEU, un instrument financiar temporar de 750 de miliarde de euro, separat de bugetul pe termen lung al Uniunii Europene, a fost primit cu entuziasm de țările blocului comunitar, inclusiv România.

Țara noastră poate beneficia de aproximativ 30,5 miliarde de euro prin intermediul acestui program.

Te poți înscrie la Financial Forum gratuit AICI.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a precizat că Planul Național de Reformă și Reziliență, prin care vom accesa fondurile oferite de #NEXTGenerationEU, prevede o sumă mai mare decât cea alocată, din care Educația va avea 11%, iar Sănătatea 8,5%.

Mai multe informații vom afla la Financial Forum de la Corina Atanasiu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, speaker în cadrul evenimentului.

De asemenea, un alt subiect abordat în cadrul conferinței face referire și la liniile de finanțare cu fonduri europene pe care mediul de afaceri din România îl are la îndemână anul acesta.

Finanțarea economiei românești: cum arată apetitul băncilor și a fondurilor de investiții în 2021

Tot în cadrul evenimentului Financial Forum, de pe data de 25 martie, avem invitați și reprezentanți din partea unora dintre cele mai importante bănci din România și fonduri de investiții.

Vom afla de la aceștia cum arată apetitul, atât al băncilor cât și al fondurilor de investiții, în ceea ce privește finanțarea business-urilor românești, realizând de asemenea și o radiografie a nevoile pe care acestea le au și cu care vin către finanțatori.

Panelurile de discuții din cadrul evenimentului Financial Forum sunt următoarele:

10:00-11:00 Panel I: Finanțarea companiilor românești: cum arată apetitul băncilor și al fondurilor de investiții pentru mediul de afaceri local

11:00-12:00 Panel II: Fondurile europene, combustibilul necesar pentru a relansa economia

Speakerii confirmați în acest moment sunt:

  • Corina Atanasiu - Secretar de Stat Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene
  • Valentin Boldeiu - Head of Structured Finance - UniCredit Bank
  • Bogdan Neacșu - Director General CEC Bank
  • Adrian Codirlașu - Vicepreședinte CFA România
  • Mirabela Miron - Presedinte UGIR, Regiunea de Nord-Est
  • Reprezentant Evergent

Financial Forum este un eveniment wall-street.ro organizat cu susținerea CEC Bank și UniCredit Bank România.