TransferGo a înregistrat o creștere impresionantă, de peste 30% în perioada de izolare, ceea ce dovedește o digitalizare rapidă a țărilor emergente și că utilizatorii noștri apreciază simplitatea, siguranța și rapiditatea cu care pot face transferuri peste hotare. De multe ori izolați în țările în care muncesc, imigranții au apelat la TransferGO pentru a trimite bani în siguranță acasă sau, în unele cazuri, pentru a primi bani”, afirmă Daumantas Dvilinskas, CEO și fondator TransferGO.

Potrivit acestuia, în perioada de izolare a fost confirmată tendința observată mai întâi în Africa de a “sări” peste serviciile bancare clasice, de la numerar, direct la aplicațiile instalate pe smartphone. Astfel, țări precum India, Turcia, Ucraina sau Nigeria au înregistrat creșteri semnificative.

În plus, îngrijorările privind folosirea cash-ului și măsurile de izolare au determinat multe persoane să renunțe la serviciile de transfer clasice, bazate pe cash. TransferGO și-a lansat recent serviciile pe 11 noi piețe, inclusiv Japonia, Noua Zeelandă, Arabia Saudită, Singapore și Ghana. Această extindere reprezintă dublarea pieței în Asia și Africa, dincolo de baza inițială care a fost Europa.

TransferGo este o companie de transfer internațional de bani online, în timp real și la costuri mici, pentru persoanele care doresc să trimită bani familiilor lor, fără a plăti taxele mari percepute de bănci.

Compania a fost înființată în 2012 de patru fondatori de origine lituaniană, iar sediul central se află în Londra, Marea Britanie. În prezent, compania are birouri și în Vilnius, Berlin, Istanbul și Varșovia.

TransferGo oferă transfer de bani la nivel internațional, rapid și la costuri mici, în 67 de țări și are peste două milioane de clienți. Folosind sistemul inovator TransferGo, migranții pot trimite bani peste hotare folosind un model digital din cont în cont, care înseamnă că banii nu trebuie să părăsească țara: banii sunt transferați local-in local-out.

TransferGo este activ pe piața din România din iunie 2015.