FintechOS, furnizor global de tehnologie pentru instituții bancare, de asigurări și alte servicii financiare, a anunțat astăzi că a ridicat o rundă de investiții de tip Serie B de 60 milioane de dolari pentru a-și continua dezvoltarea. Finanțarea a fost condusă de Draper Esprit, cărora li s-au alăturat Early Bird, OTB Ventures, Gapminder Ventures si Launchub.

„Pandemia a accelerat digitalizarea, dar a încetinit achiziția. Dublăm în fiecare an și dublăm și în 2021, poate chiar mai mult. Creșterea de 200% e zona în care ne-am așezat de ceva vreme”, a spus Sergiu Neguț, cofondator și Financial Director la FintechOS.

Prima investiție a GapMinder VC în FintechOS a fost în 2018 cand a condus într-o rundă de tip Seed în valoare de două milioane de dolari. De asemenea, GapMinder a finanțat FintechOS la finalul lui 2019, când compania de tehnologie a ridicat o rundă de tip Serie A în valoare de 14 milioane de dolari.

Suma de 60 milioane de dolari va fi utilizată pentru a consolida poziția companiei în Europa și Marea Britanie și pentru a susține extinderea companiei în zona Asia-Pacific, Orientul Mijlociu, Africa și America de Nord. FintechOS are în plan să deschidă în următorul an - un an si jumatate birouri in SUA, Dubai și Singapore. De asemenea, investiția va fi utilizată pentru dezvoltarea tehnologiei FintechOS prin soluții bazate pe inteligență artificială și machine learning.

„Revoluția pe care FintechOS vrea să o aducă industriei financiare e să reușească să modeleze soluții care să îmbunătățească experiența clientului și care cresc viteza soluțiilor adaptate nevoilor noastre personale”, a declarat Sergiu Neguț.

„Suntem pregătiți să ieșim afară din Europa. Avem 40 de clienți, dar majoritatea lor sunt în Europa. Ne dorim să ne extindem în Statele Unite și în Asia de Sud-Est”, a mai spus Neguț.

Fintech OS are 300 de angajați și o rată de retenție de 160%.

Anterior, la finalul lui 2019 FintechOS a ridicat o investiție de tip Series A de 14 milioane de dolari de la Early Bird, OTB Ventures, Gapminder și Launchub.

Fintech OS oferă soluție de digitalizare pentru industria bancară din toată lumea. Ei au fost nominalizați la cateogoria Hottest Fintech Startup. Celelalte startup-uri nominalizate au fost Funding Options (marketplace de soluții financiare din Marea Britanie), Holvi (contabil digital pentru burse), TaxScouts, WeVat și YuLife.

Printre clienții care au anunțat recent cum i-a ajutat tehnologia FintechOS să se adapteze rapid la noua realitate economică privind munca de acasă și serviciile 100% digitale se numără Banca Transilvania, CEC Bank, Asirom, parte din Vienna Insurance Group sau Flanco.