Aforti Finance este parte a grupului financiar polonez Aforti. Aforti Holding este listat pe piața NewConnect a Bursei de Valori din Varșovia. Grupul este deja prezent în România prin intermediul fintech-ului Aforti Exchange, o platformă online de schimb valutar pentru IMM-uri care și-a deschis operațiunile în București în octombrie 2017.

Aforti Finance România a fost stabilită în aprilie 2018, în conformitate cu strategia generală a grupului Aforti Capital de a-și continua dezvoltarea și extinderea geografică în întreaga regiune a Europei Centrale și de Est. România este prima piață externă în care Aforti Finance își va începe activitatea, urmată de Bulgaria și de alte țări din subregiunea Europei de Sud-Est.

Serviciile de împrumut oferite de Aforti Finance în România se adresează companiilor care caută metode optime de finanțare a planurilor de dezvoltare, antreprenorilor ce desfășoară activități curente precum și celor care acumulează capital pentru lansarea unor business-uri noi.

Pentru început, urmând modelul deja implementat în Polonia, Aforti Finance va înființa un call center prin intermediul căruia consultanții specializați vor deservi microîntreprinderile și IMM-urile din toate sectoarele și industriile din România. În etapa următoare, compania intenționează să deschidă și alte sucursale în țară, precum și să se concentreze pe dezvoltarea canalelor de distribuție externe.

Operațiunile Aforti Finance vor fi administrate de la sediul Aforti din Polonia, dar operațiunile în curs vor fi asigurate de prezența unei echipe locale dedicate ce va avea biroul la București. Din componența echipei manageriale și a Consiliului de Supraveghere al Aforti Finance România fac parte specialiști cu experiență semnificativă pe piața românească, precum și profesioniști Aforti din Polonia.

"Vedem multe oportunități de creștere pe măsură ce economia românească se dezvoltă rapid iar mediul de afaceri este unul atât de robust. Cu toate acestea, accesul la capital poate fi îngreunat pentru antreprenorii locali. Considerăm că finanțarea IMM-urilor este o nișă puternică în România și avem ambiția de a ne diferenția de ceilalți jucători, oferind un spectru larg de servicii financiare, care constituie în totalitate un pachet valoros de servicii pentru întregul mediu economic și de afaceri din România”, a declarat Klaudiusz Sytek, președintele Consiliului de Administrație al Aforti Holding.

Aforti este prezent în România din octombrie 2017. Grupul nu exclude posibilitatea extinderii în continuare a operațiunilor sale în România prin introducerea altor branduri din portofoliul său de produse, care includ, printre altele, servicii de factoring și recuperarea de creanțe, precum și extinderea către alte zone de servicii financiare.