ZEN și-a anunțat lansarea oficială în 31 de piețe europene, inclusiv în România. Principalul obiectiv al ZEN este acela de a oferi o modalitate simplă și convenabilă de gestionare a banilor, fără comisioane și formalități dificile.

Oferta ZEN combină toate beneficiile esențiale pentru comerțul electronic: simplitatea plăților, mecanisme ce protejează atât cumpărătorul, cât și comerciantul, precum și beneficii create special pe măsura nevoilor antreprenorilor și consumatorilor.

„ZEN este un acronim pentru ‘zero effort non-bank’ (trad. ‘Non-bancă cu efort zero’); se referă la starea de calm și nivelul de siguranță pe care soluțiile noastre le garantează utilizatorilor. Am creat o suită de soluții care oferă beneficii care nu se regăsesc momentan pe piață, totul alături de un nivel de siguranță sporită. Toate acestea vin la pachet cu costuri minime garantate și o experientă desăvârșită pentru utilizator. Este ceea ce noi denumit comerț - ZEN”, a declarat Dawid Rożek, co-fondator și CEO ZEN.

Serviciile ZEN sunt disponibile atât de pe telefonul mobil, cât și accesând website-ul companiei, printr-un model de abonament cu o perioadă de probă de o lună de zile. Utilizatorii primesc un card ZEN Mastercard (fizic sau virtual) care poate fi adăugat în Apple Pay sau Google Pay, ceea ce le pune la dispoziție o modalitate simplă și sigură de a plăti online sau în magazinele fizice.

Conturi pentru antreprenori și persoane fizice

Atât antreprenorii, cât și clienții individuali pot conta pe reguli clare și simple pentru plăți online efectuate oriunde în lume, în orice monedă, indiferent de valoare. Pentru comercianți, procesul de gestionare a banilor - unic la scară globală - prin integrarea unui cont bancar garantează acces instantaneu la banii proveniți din vânzări, care pot fi folosiți oricând. În ceea ce îi privește pe consumatorii individuali, aceștia beneficiază de simplitate, un proces de transfer printre cele mai rapide de pe piață, posibilitatea de a crea un cont direct de pe telefonul mobil, cât și o experiență de suport clienți la îndemână. Toate serviciile sunt ușor de gestionat prin intermediul unei aplicații mobile cu o interfață minimalistă și intuitivă.

Rambursarea banilor se face aproape instantaneu

Utilizatorii ZEN, fie clienți individuali sau companii nu mai sunt nevoiți să investească timp și energie pentru a solicita restituirea unor fonduri. Cu ajutorul protecției oferite de ZEN Care, dacă un client dorește o rambursare, tot ce trebuie să facă este să menționeze cererea sa, iar ZEN o va gestiona astfel încât banii să revină în scurt timp în contul utilizatorului. Antreprenorii, pe de altă parte, beneficiază de un plus de siguranță prin faptul că nu sunt aplicate comisioane de chargeback, ZEN acoperindu-le pe toate. Având la dispoziție modele de abonament clare și transparente, utilizatorii știu întotdeauna ce costuri presupune o tranzacție și nu trebuie să își mai facă griji pentru comisioane neașteptate.

Plăți în 35 de monede

Alegând ZEN, atât consumatorii, cât și antreprenorii beneficiază de o serie de alte beneficii: sistemul de cashback instantaneu care oferă posibilitatea de economisi până la 15% din valoarea tranzacției, posibilitatea de plăți în 35 de monede fără comisioane suplimentare, precum și un cont special în 35 de monede cu un card ZEN Mastercard dedicat (disponibil și în varianta de card virtual). Mai mult decât atât, persoanele care cumpără dispozitive electronice și plătesc cu ZEN beneficiază de o prelungire gratuită cu un an a garanției. Datorită acestor beneficii, costul unui abonament lunar se dovedește în scurt timp o investiție excelentă.

„Produsele ZEN sunt acum disponibile în toate țările din Spațiul Economic European. Europa Centrală și de Est se numără printre zonele lider în ceea ce privește dezvoltarea comerțului electronic, iar consumatorii și comercianții români se află pe un trend ascendent din acest punct de vedere. Ne propunem să îi ajutăm pe cei familiarizați cu acest mod de a face cumpărături, dar și pe cei mai recent interesați să își găsească locul potrivit pe Internet. Obiectivele noastre sunt ambițioase - în 5 ani, ne dorim să avem un total de un milion de utilizatori înregistrați pe platformă”, a declarat Dawid Rożek, care este și co-fondatorul unei platforme internaționale pentru pasionații de gaming, ce în prezent numără peste 20 de milioane de clienți.

ZEN se lansează printr-un parteneriat strategic cu Mastercard. Liderul global lucrează alături de startup-ul fintech în domeniul plăților, dar își oferă și sprijinul substanțial pentru accelerarea dezvoltării ZEN pe plan internațional. Astfel, ZEN are acces la tehnologiile inovatoare Mastercard, la partenerii companiei la nivel global, cât și la experții Mastercard în materie de dezvoltare de produse și marketing.

ZEN.COM este o instituție financiară licențiată sub supravegherea Băncii Centrale a Lituaniei și autorizată de Autoritatea Bancară Europeană în 31 de țări. Misiunea companiei este aceea de a le oferi consumatorilor și antreprenorilor confort și siguranță atunci când își gestionează banii și efectuează tranzacții. În acest scop, compania oferă o suită cuprinzătoare de produse și servicii digitale, cum ar fi un card de cumpărături, un cont în multiple monede, o platformă de plăți online, alături de beneficii unice și protecție sporită pentru utilizatori. Compania a fost fondată de autorul platformei de succes internațional G2A.com și se dezvoltă printr-un parteneriat strategic cu Mastercard.