Coinbase este cel mai mare schimb valutar de criptomonede din lume și a achiționat Earn.com, o companie care răsplătește utilizatorii cu plăți mici în bitcoin pentru a răspunde la mail-uri sau pentru a face task-uri ușoare. Suma tranzacției sare de 100 de milioane de dolari.

Potrivit informațiilor siliconAngle, tranzacția ar ajunge la 120 de milioane de dolari. Earn.com a început în domeniul criptomonedelor prin 2013, atunci când au lansat tot felul de obiecte conectate care minau bitcoin, cum ar fi un prăjitor de pâine. Pentru că acele produse nu erau interesante pentru utilizatori, ei au decis să lanseze un marketplace prin care oamenii primeau plăți mici pentru task-uri ușoare.

Earn.com nu a avut o idee originală, dar oamenii își puteau dona micile plăți în bitcoin pentru a lua legătura cu tot felul de experți din domeniul criptomonedelor, așa cum ar fi frații Winklevoss, primii miliardari în criptomonede și inventatorii Facebook. Earn.com va continua să fie un business separat.

E prima achiziție mare a Coinbase, care încearcă să-și securizeze poziția pe piață, după un an în care au avut venituri de peste un miliard de dolari. În trecut, un startup fondat de români, Memo.ai, a fost achiziționat de Coinbase.