Astfel, cu ajutorul Metaminds, deșeurile colectate selectiv de liceenii din București se vor transforma în tablete donate Școlii Gimnaziale „Scorțoasa” din județul Buzău.

Prin această campanie, Metaminds împreună cu Fundația Ecologică “Floare de Colț”, din care fac parte mulți elevi din cadrul Colegiului Național “Mihai Viteazul” din București, își propune să aducă împreună două subiecte extrem de actuale și importante pentru România: conștientizarea necesității colectării selective și implicarea în educație.

“Educația este unul dintre pilonii sociali în care Metaminds caută să se implice tot mai des datorită legăturii puternice între domeniul de activitate al companiei și tineri – cei care au cea mai mare nevoie de tehnologie ca să se dezvolte și să devină în viitor inițiatorii unor noi proiecte cu rol în dezvoltare și inovație: viitorii meta.”, a explicat Andrei Cruceru, CEO Metaminds.

Cei aproximativ 150 de elevi voluntari din cadrul Colegiului Național “Mihai Viteazul” vor fi implicați, timp de trei luni, într-o acțiune de colectare selectivă, online, în cadrul unei platforme dedicate create de Metaminds. Ei vor încărca aici fotografii cu deșeurile colectate și cărora le corespunde un anumit număr de puncte care se cuantifică ulterior în tablete donate.

La finalul campaniei, Metaminds va răsplăti implicarea voluntarilor printr-o donație de tablete către elevii Școlii Gimnaziale “Scorțoasa” din județul Buzău, pentru a asigura tinerilor din mediul rural accesul la un act educațional de calitate chiar dacă școala s-a mutat în online din cauza pandemiei.

De asemenea, în cadrul platformei există și o secțiune cu informații utile despre cum se face corect colectarea selectivă. De fapt, unul dintre obiectivele pe termen lung al campaniei inițiate de Metaminds este să familiarizeze elevii cu acțiunile de reciclare, astfel încât orice adolescent din țară să aibă acces la aceste informații și să poată colecta corect împreună cu familia.

Mai multe detalii găsiţi pe https://www.metaminds.com/floare-de-colt-homepage/.