Ca urmare a tranzacției, cei 150 de tehnicieni ai Whyttest, aflați în București și Belgrad, se alătură Testronic care ajunge, astfel, la peste 1.000 de angajați. Testronic este un furnizor de servicii în domeniul jocurilor video și are filiale în Marea Britanie, Polonia și Statele Unite ale Americii.

Compania face parte din Grupul Catalis care include și Curve Digital, unul dintre principalii editori mondiali de jocuri pentru PC și console, cu sediul în Marea Britanie.

Tranzacția a fost asistată de D&B David și Baias SCA, societatea de avocatură corespondentă PwC în România. Aceasta a fost semnată la finalul lui iulie 2020 și a fost finalizată în august 2020.

“În ultimele luni, au existat temeri că activitatea de tranzacții ar putea fi blocată din cauza pandemiei COVID-19. Sunt mai multe tranzacții care au fost închise în ultimele săptămâni și altele care demarează, ceea ce arată că interesul investitorilor rămâne ridicat și există resurse financiare în piață. În mod special, tehnologia continuă să fie un accelerator al tranzacțiilor, iar societățile active în domeniu sunt cu atât mai interesante”, spune Anda Rojanschi, Partener coordonator al practicii M&A din cadrul D&B David și Baias.

Whyttest a fost înființată de Marius Potîrniche, anterior manager de producție la Ubisoft, în 2014 la București .