Participanții vor avea ocazia de a interacționa cu experiențe de realitate virtuală (VR), realitate augmentată (AR), robotică, survolare 3D, hollow lenses, toate oferite de partenerii Tech World - ATOS, Continental, Vodafone, NOKIA, Universitatea Politehnica Timișoara.

Componenta de artă a Tech World va fi reprezentată de experiențele oferite de One Night Gallery și Augmented Space Agency:

  • Flying Dream va introduce publicul într-o experiență video imersivă neurală, o amplificare a creativității umane prin intermediul inteligenței artificiale (AI). Instalația este realizată de un AI dezvoltat in-house de One Night Gallery sub formă de GAN (Generative Adversarial Network), un sistem de rețele neuronale care generează arta după analiza prealabilă a unui set vast de imagini – o bază curatoriată de peste 40.000 de imagini cu modele de avioane.
  • Flight Facility, experiența oferită de Augmented Space Agency, va transforma un spațiu, topind limitele fizice ale acestuia prin jocuri de reflexie a luminii pentru a amplifica senzația de imponderabilitate, plutire, zbor, generată de scenografia virtuală redată prin proiecția video interactivă.

Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile aici.

Cea de-a doua ediție a FLIGHT Tech Talks va avea loc la finalul lunii august la Timișoara și va reuni experți naționali și internaționali care vor discuta pe tema inovării în comunități și companii.

Gândit ca un spațiu inspirațional, evenimentul va reuni antreprenori și intraprenori, pionieri în tehnologie, experți, futurologi și reprezentanți ai comunității locale care, împreună, vor aborda subiectul inovării în comunitate și în companii pentru a dezvolta soluții, propuneri inovatoare și inițiative out-of-the-box.

Evenimentul se va desfășura în zilele de 24 și 25 august 2021.

Totodată, dacă vrei să te implici și să propui soluții care generează schimbare în comunitate și îți dorești să-ți vezi ideile implementate și funcționale, e cazul să te înscrii la FLIGHT Hackathon și să-ți pui ideile în slujba transformării Timișoarei.

FLIGHT Hackathon vine în ajutorul dezvoltării unor soluții de tehnologie pe 3 verticale, relevante și cu impact social în comunitate, respectiv Smart city, Turism și ospitalitate, Cultură și industrii creative.

Informații despre hackathon poți afla aici.