Poate că pentru mulţi dintre voi pompele autoamorsante nu sunt o noutate şi poate că ştiţi deja cu ce se mănâncă, care este scopul lor, cum se montează şi mai ales cum funcţionează. Dar dacă te afli în situaţia mea de acum de câteva zile, te invit să citeşti în continuare şi să descoperi ceea ce am reuşit să descopăr eu până în acest moment.

Înainte de toate trebuie să ştii că pompele pot fi folosi atât în scop profesional, cât şi în scop personal – uz casnic – adică în casa ta şi în grădina acesteia. Bineînţeles că alegerea unei pompe se va realiza în funcţie de anumiţi factori, precum buget, brand, capacitate şi materialele din care este confecţionată aceasta, dar în factorul decizional principal trebuie să fie scopul acesteia. Prin urmare dacă ştii pentru ce o vei folosi pompa atunci o vei alege în primul rând după acest criteriu.

Prin urmare pe piaţa vei găsi mai multe tipuri de pompe, precum:

  1. Pompe submersibile:

  • Monoetajate - acestea se folosesc pentru apele murdare, apele reziduale în cea mai mare parte.

  • Multietajate – acestea se folosesc pentru apele curate, alimentari cu apă, grădinărit şi irigaţii şi aşa mai departe – practic oriunde ai nevoie de apă curată.

  1. Pompe de suprafaţa:

  • Pompe de mică adâncime – adâncimea maximă la care poate fi folosită o pompă autoamorsanta poate este, în cele mai multe cazuri, 10.5 metri. Dacă ai o adâncime mai mare îţi recomand să nu foloseşti o astfel de pompă, din cauză că aceasta nu mai poate aspira apă şi poate aparea un fenomen numit cavitaţie, acesta consta în vaporizarea locală a apei şi formarea de bule de vapori în interiorul lichidului aflat în mişcare. Expunerea unei perioade îndelungate la un astfel de fenomen va provoca erodarea şi uzarea rapidă a pompei tale. Lucru care te va face să scoţi şi mai mulţi bani din buzunar fie pentru reparaţie, fie pentru înlocuirea complete a acesteia.

  • Pompe de mare adâncime – bănuiesc că deja ai constat că aceasta pompa se va folosi în cazul în care ai nevoie de pomparea apei de la adâncimi mari. Şi acest tip de pompă poate fi folosit în mai multe tipuri de aplicații, atât pentru uz casnic, cât și pentru uz industrial, agricol sau comercial. Acest tip de pompă îţi va aduce apa la suprafață din sursele subterane fără niciun fel de efort.

Ce sunt pompele autoamorsante?

Pompele autoamorsante sunt nişte echipamente proiectate cu scopul de a satisface cerinţele de apă pentru sistemele de alimentare cu apă curate atât ale clădirilor rezidenţiale, cât şi a clădirilor industriale. Mai mult decât atât, aceste echipamente pot fi folosite în spălătoriile auto, irigarea unor suprafeţe mici şi medii, umplerea şi golirea bazinelor ori piscinelor ori pentru creşterea presiunii în reţeaua de apă curate.

Dacă vorbim despre o pompă autoamorsanta de recirculare a apei dintr-o piscină este important să menţionăm că aceasta ajuta la eliminarea aerului din conductele de aspiraţie, prin crearea unui vacuum.

De ce să foloseşti o pompă autoamorsanta pentru piscină ta?

Proprietarii de case cu piscine ori cei care deţin o bazin de înot ştiu cât de important este ca apa din acestea să fie curată şi plăcută. Iar acest lucru este apreciat atât de noi, cât şi de clienţii noştri (în cazul în care discutăm de un bazin de înot ori o piscină publică). Pompe autoamorsante 30mc, realizate din materiale care asigură o rezistenţă înaltă, garantează o durată mare de viaţă şi asigură o apă curată, plăcută şi relaxantă în fiecare piscină în care sunt montate. De asemenea, aceste pompe sunt potrivite atât pentru piscinele publice ori bazine de înot, cât şi pentru piscinele private.

După cum ai văzut până acum ai o mulţime de informaţii de asimilat, bineînţeles că vei afla mult mai multe de la un specialist în acest domeniu, dar zic că o introducere în lumea pompelor cred că am reuşit să fac. Iar dacă ai nevoie de o pompă nouă nu uita să fii atent la toate criteriile menţionate mai sus şi să ai în mereu în vedere:

  • Scopul şi destinaţia pompei;

  • Adâncimea la care doreşti să o foloseşti

  • Materialele din care aceasta este confecţionată;

  • Capacitatea şi puterea acesteia;

  • Protecţiile de care aceasta dispune;

  • Bugetul de care dispui;

  • Şi nu în ultimul rând, recenziile primite de la alţii.

Cu siguranţă nu ai o alegere uşoară de făcut, mai ales că în ziua de astăzi ai la dispoziţie o gamă variată de modele de pompe care fac acelaşi lucru, doar că preţul plătit pentru aceasta poate fi mai mare sau mai mic. Dar sper că informaţiile prezentate în acest material să îţi fie utile şi să te ajute să faci cea mai bună alegere pentru tine şi locuinţă ta, ori pentru afacerea ta. Iar dacă ai nevoie de achiziţionarea şi înlocuirea pompei îţi urez spor la treabă.