Un sondaj global arată că doar 13% (104) dintre femeile CEO conduc primele 800 de companii Edtech din întreaga lume, comparativ cu 87% dintre bărbați, în ciuda faptului că femeile joacă un rol major în educație, fie că vorbim de funcții precum profesori și directorii de școală (70% din profesorii din clasele primare sunt femei).

Aceasta e statistica de la baza misiunii programului Female EdTech Fellowship Europe, și anume de a susține femeile fondatoare să-și dezvolte afacerea din doemniul educației și să devină repere pentru următoarea generație de antreprenori.

Prin acest program, organizatorii vor să restructureze felul tradițional a modelului de a face afaceri prin crearea unei rețele puternice de sprijin, de acces la cunoștințe și la know-how specific domeniului edtech.

Female EdTech Fellowship Europe funcționează ca un program prin care femeile participante își oferă sprijin uneia alteia, dar și o inteligență colectivă pentru scopuri comune, cum ar fi cele de dezvoltare și scalare a companiilor pe care le-au construit în țara lor.

„Misiunea noastră la Kinderpedia este să consolidăm comunitățile școlilor și să îi împuternicim pe liderii din educație cu instrumente digitale moderne, care să îi ajute să se conecteze mai ușor și să lucreze mai eficient – atât la clasă, cât și în relația cu profesorii, elevii și familiile. Programul Female EdTech Fellowship face chiar asta pentru noi – ne conectează la o comunitate de modele, de valori și de bune practici care să ne ajute să reușim împreună și să creștem impactul produselor tech pe care le-am dezvoltat.”, a spus Evelina Necula pentru start-up.ro.

Prin acest program, participantele pot beneficia de:

  • Construirea unei rețele de afaceri puternice pentru femei, care să le ajute să se extindă
  • Creșterea accesului la oportunități de finanțare
  • Consolidarea unui ecosistem pentru femei antreprenoare și startup-uri incluzive

Ca viziune pe termen lung, programul își dorește ca:

  • femeile să reprezinte 50% dintre fondatorii Edtech din Europa până în 2030
  • startup-urile care includ cel puțin o femeie cofondatoare să primească 50% din finanțare până în 2030

De pe site-ul programului, extragem și noi promisiunea acestei inițitive: ”femeile care participă la fellowship-ul nostru au o creștere semnificativă a afacerii după participarea în program”.

România pe lista participantelor

Evelina Necula este fondatoarea startup-ului de edtech Kinderpedia, o soluție completă de comunicare și management pentru școli și grădinițe. Soluția este prezentă în 25 de țări, o platformă de comunicare folosită de peste 25.000 de profesori, care îi ajută să se conecteze cu clasele lor, cu familiile să urmărească progresul școlar și să simplifice activitatea administrativă.

Evelina face parte din a 6-a grupare a Female EdTech Fellowship, prima fondatoare din România care trece prin acest program. Alături de ea sunt alte 10 femei, în total reprezentând 8 țări europene.

În program, participantele vor trece prin 6 luni de învățare, mentorat și suport.

Pentru noutăți din proiect o puteți urmări pe Evelina pe LinkedIN.