Cu peste 15.000 de spații în toată lumea astăzi, față de 1000 în 2010 – și cu o creștere estimată la peste 25.000 locații până în 2020, coworking-ul schimbă modul în care angajații, antreprenorii sau freelanceri lucrează.

”Ideea de a deschide un astfel de spațiu a venit din dorința noastră de a găsi o casă pentru fondul de investiții, un loc unde să îi aducem laolaltă pe toți cei implicați în diferitele proiecte în care am investit. Însă ne-am dat seama că există o nevoie să creăm o comunitate mai mare și astfel am decis să deschidem un Startup Studio, așa cum ne place nouă să-l numim, pe care în aproximativ un an să îl dezvoltăm într-un incubator. Credem că antreprenorii pot reuși mai ușor când sunt alături de ei oameni care trec prin experiențe similare. Din acest motiv, vrem să fim mai implicați și să stăm constant lângă ei prin evenimente antreprenoriale, mentorat, poate chiar și investiții”, spune Andrei Crețu.

Spațiul de coworking, pentru a cărui deschidere Andrei și Iulian au investit 100.000 de euro, se întinde pe o suprafață de 350 metri pătrați, pe 2 etaje în zona Piața Romană, pe str. George Enescu 11.

”Împreună cu Andrei am identificat această nevoie a antreprenorilor de a fi parte dintr-o comunitate suport la începutul aventurii lor antreprenoriale, iar în unele cazuri, nevoia de finanțare. După ce Sodexo a preluat parțial business-ul 7card, ne-am întrebat serios ce vrem să facem pe viitor. Iar pentru că ne face plăcere să investim timp și energie în perioada de start a unei afaceri, răspunsul a venit firesc prin crearea unui fond de venture capital. Astfel, în 2016 a început povestea V7 Capital iar astăzi continuăm cu V7 Startup Studio”, declară Iulian Cîrciumaru.

Rezidenții vor avea acces la săli de ședință și de conferințe, birouri flexibile de lucru, bucătărie, spații de depozitare sau spații de relaxare, vor beneficia de cafea, internet, bibliotecă & imprimantă. Pe lângă acestea, membrii vor avea acces și la beneficii oferite în parteneriat cu business-urile care vor avea biroul în hub.

De asemenea, sălile de conferință și spațiile modulare pot fi închiriate pentru diverse evenimente sau cursuri. Pe lângă abonamentele lunare, V7 Startup Studio propune și alte variante de acces, precum 1 day pass sau chiar și o jumătatate de zi pentru așa zișii digital nomads care vizitează Bucureștiul și vor să cunoască ecosistemul antreprenorial din România, dar și o opțiune de acces timp de 10 zile / lună.

Mai mult, la parterul hub-ului, barul de vinuri Wineful își deschide ușile tot în luna octombrie și este o extensie a site-ului cu același nume, care în 2017 a lansat primul abonament la vin din România. V7 Capital este și investitorul Wineful, după o primă rundă de 50.000 de euro în startup-ul fondat de Elena Oglindă în 2016.

V7 Capital este un fond de investiții creat în 2016 de Andrei Crețu și Iulian Cîrciumaru, cofondatorii 7card, conceptul de carduri cu acces concomitent la mai multe săli de sport și wellness.