Fondul DutchFounders a fost fondat în 2019 de antreprenori cu experiență în companii precum WeTransfer, Treatwell, Just Eat, Hiber sau fonQ.

Au investit în trecut în startup-uri precum Shypple sau YourCampus. Fondul de 62 de milioane de euro este disponibil pentru runde seed și pre-seed.

VC-ul din Amsterdam pornește înspre marketplace-uri și servicii de ecommerce pentru că a observat că multe lanțuri de aprovizionare și business-uri B2B activează în continuare online, în ciuda digitalizării din pandemie. De asemenea, sistemele B2B se bazează pe tehnologii legacy și analog. Caută acum startup-uri care pot schimba această piață logistică.

„Un marketplace creează transparență și permite pentru o distribuție echitabilă a resurselor. Până acum regulile erau stabilite de jucătorii dominanți. Acum oamenii pot să urmărească din comenzi, să compare review-uri, să se uite după un preț mai bun și să aibă operațiuni mai rapide”, explică Laurens Groenedijk, unul dintre fondatorii fondului.

70% din fonduri vor fi investite în startup-uri europene. Fondul caută marketplace-uri care facilitează vânzarea de produse B2B, soluții de payment, logistică. Asta include companii care dezvoltă tehnologii ce permit tranzacții fluide, adică fintech-uri sau aplicații web3. Fondul este susținut de 100 antreprenori din toată Europa.