În topul mâncărurilor tradiționale românești comandate de clienții foodpanda se află: ciorba de văcuță, urmată de cartofi țărănești, papanași, clătite cu dulceață și mici.

„Bucătăria românească ocupă o pondere semnificativă din totalul numărului de comenzi pe care le înregistrăm pe platformă, iar cererea pentru astfel de preparate este în continuă creștere. Observăm că mare parte dintre cele mai comandate preparate din această categorie sunt asemănătoare cu cele pe care le savuram în copilărie. Cei mai mulți dintre clienții noștri au un program încărcat, ce nu le oferă timpul necesar pregătirii acestor preparate, preferând astfel o comandă rapidă acasă sau la birou”, declară Andreea Petrișor, Managing Director Delivery Hero Romania.

Pe primul loc în topul orașelor în care se comandă online preparate românești se află București, urmat de Brașov, Pitești, Iași și Timișoara.

În prezent, aproximativ 17% din totalul restaurantelor listate pe platforma foodpanda au specific tradițional românesc.

Din datele centralizate de companie, valoarea medie a unei astfel de comenzi este de 60 lei. De asemenea, cei mai mulți dintre clienții foodpanda aleg să comande preparate din bucătăria românească în jurul prânzului, iar cele mai multe comenzi se înregistrează spre finalul săptămânii în zilele de joi, vineri și sâmbătă.

----

Intră în aplicația foodpanda și folosește codul FOOD4THOUGHT pentru un discount special. În valoare de 15 lei, voucherul poate fi utilizat la comenzile de minim 30 lei doar la restaurantele care acceptă vouchere și doar în perioada 18.11 - 31.12.2019.