Fostul CFO al Google s-a alăturat fondului de investiții canadian Inovia Capital și va conduce noul birou din Londra al acestuia. Inovia dispune de 600 de milioane de dolari pentru investiții, iar Pichette își dorește să ajute la finanțarea următorului Google sau Facebook venit din Europa, înainte ca aceste startup-uri promițătoare să fie cumpărate de giganții tech din State.

Potrivit Business Insider, Pichette a dat exemplul DeepMind, o companie britanică din sectorul AI, achiziționată de Google chiar în perioada în care el era CFO (achiziția a fost făcută în 2014 pentru suma de 500 de milioane de dolari), un business despre care spune că ar fi putut fi ”un campion britanic”.

Fondul de investiții Inovia este susținut, mai ales, de investitori canadieni. Finanțează startup-uri în diverse stadii de dezvoltare, oferind cecuri cu o valoare cuprinsă între 2 și 50 de milioane de dolari.

Nu uitați că trei cercetători români de la Google DeepMind, proiectul gigantului în zona de machine learning, organizează o școală de vară pentru inteligență artificială la București. Proiectul a fost inițiat în 2018 de către cercetători români de la Google DeepMind și este organizat în fiecare an într-o țară est-europeană. Ediția din 2019 se va desfășura la București între 1-6 iulie 2019, în campusul Universității Politehnica din București.