Înscrierile în program sunt deschise până pe data de 14 ianuarie, iar sesiunea de iarnă a programului Founder Institute va demara pe 30 ianuarie, urmând să se finalizeze pe 8 mai.

Founder Institute este un accelerator pentru fondatorii care au o idee incipientă. Ne interesează scalabilitatea acestei idei”, a declarat Alex Dascălu, directorul Founder Institute București în cadrul unei întâlniri cu potențialii cursanți ai acestui program.

Founder Institute București – cine se poate înscrie

În esență, în cadrul Founder Institute se pot înscrie persoane care vor să își testeze abilitățile de antreprenor, adică participând la cursurile acestui program vei descoperi dacă you got what it takes pentru a deveni antreprenor și fondator de startup și dacă îți poți duce ideea la bun sfârșit.

”Punem accent pe fondator și nu pe produs sau idee. De aceea, nu ai nevoie să ai ceva, fie o idee sau un produs, deja realizat atunci când aplici pentru acest program”, a precizat Dascălu.

Am scris pe larg despre lansarea Founder Institute în România într-un interviu cu Peter Barta, unul dintre cei care au adus acest program la nivel local.

Test pentru verificarea aptitudinilor de antreprenor

În momentul în care aplici pentru Founder Institute vei da un test – vei răspunde întrebărilor dintr-un chestionar care nu prea are de-a face cu zona de business, ci este mai mult un fel de test psihologic care arată dacă ai ce trebuie pentru a deveni antreprenor. De exemplu, cum reacționezi în situații de stres.

Testul costă 50 de dolari, însă este gratuit pentru persoanele care participă la evenimentele organizate de Founder Institute. Costul întregului curs (cu acces la toată infrastructura programului) este de 499 de dolari. Potrivit reprezentanților locali ai Founder Institute, dacă un participant acceptat în program consideră că acesta nu este cel mai potrivit mod de perfecționare, poate renunța după al doilea modul de studii și primește înapoi tot costul cursului.

Teme săptămânale

Programul este unul foarte competitiv. Doar 35% dintre cursanți reușesc să teacă prin program. Întâlnirile din București vor avea loc în fiecare zi de marți, vor fi teme săptămânale, iar antreprenorii acceptați vor trebui să dedice între 25 și 30 de ore săptămânal studiului pentru realizarea acestor assignment-uri. Dacă nu le vor face, vor fi excluși din program”, au mai spus reprezentanții Founder Institute.

Aceștia au precizat faptul că și cei care renunță într-o sesiune pot reveni, gratuit, pentru a se înscrie în sesiunea următoare (programul are o durată de 3,5 luni).

Founder Institute – 14 module de studiu

Programul Founder Institute are 14 module de studiu împărțite pe 3 zone (idea, business, launch) și stau de vorbă în fiecare săptămână cu mentorii din program. Mai multe detalii găsiți aici. Un accent deosebit se va pune pe munca în echipă.

De asemenea, după absolvirea Founder Institute, antreprenorii vor avea acces la alte programe din Silicon Valley ale FI și la rețeaua globală a FI (Founder Institute Graduate – pentru startup-urile beta, Founder Lab – pentru antreprenorii care au nevoie de angel investors, aceștia beneficiind de un coach de fundraising în Silicon Valley, sau Founder Institute Select Portfolio – pentru startup-urile în faza de seed).

Din 2009 și până acum, startup-urile care au trecut prin Founder Institute au reușit să atingă o evaluare a business-urilor de 15 miliarde de dolari. Printre companiile care au trecut prin acest program se numără Udemy, Travelcar sau Visabot.