După 45 de restaurante deschise în 29 de orașe din țară în ultimii 6 ani, sistemul de francize Dabo Doner, deținut de sibianul Dan Paștiu, a deschis cel de-al doilea local în Capitală.
Primul restaurant din București a fost inaugurat în iunie în Pipera. Cel de-al doilea, o investiție de peste 150.000 euro, și-a deschis porțile pe 3 octombrie în zona Apaca, pe o suprafață de 180 de metri pătrați.
“Rețeta noastră adusă din Germania se bazează pe ingrediente naturale fără aditivi si conservanti. Folosim doar chifle proaspete, făcute pe loc. Românii apreciază foarte mult produsele pe care le vindem pentru că sunt în același timp sănătoase și accesibile. Anul acesta estimăm o cifră de afaceri de 23 milioane de euro pe toata rețeaua, iar în 2020 continuăm să ne extindem, atat național cât și internațional. Numai în București intenționăm să deschidem în urmatorul an 10 locații”, a declarat Dan Pastiu, fondatorul francizei Dabo Doner.
Cât costă franciza Dabo Doner
Potrivit oficialilor rețelei, sunt 3 costuri asociate francizei Dabo Doner.
Costul dreptului de franciză în sine: te costă 8.000 de euro. Aici intră consultanța, trainingul angajaților, manualul de franciză și materialele de marketing.
Costul amenajării: suma necesară pentru amenajare, mobilă, spațiu, utilare cu echipamente este undeva între 50.000 și 70.000 de euro, în funcție de mărimea spațiului.
Costul lunar pentru folosirea francizei: redevența de exploarare periodică este de 2,5% din cifra de afaceri + TVA, iar taxa de marketing este de 2%.
Apetitul românilor pentru fast-food nu s-a diminuat în ultimii ani, în ciuda interesului tot mai crescut penru un stil de viață echilibrat și activ. Studiile arată că 50% dintre români au consumat mâncare ”pe repede-nainte” cel puțin o dată în ultima lună, iar cele mai importante criterii după care îşi aleg restaurantele sunt: diversitatea ofertei, gustul şi calitatea produselor, precum şi ușurința accesului, conform cercetării realizate de Hospitality Culture Institute.
Franciza Dabo Doner - venituri
În 2018, cifra de afaceri a întregului lanț de restaurante a ajuns la 17 milioane de euro, cifra care a fost deja depășită în primele nouă luni din 2019. Totodată, din declarațiile reprezentanților Dabo Doner, media profitului este de 2.500 de euro în locațiile deschise în acest moment.
“În Pipera sunt multe birouri, iar produsele pe care le comercializăm reprezintă o alternativă rapidă și gustoasă pentru masa de prânz, apreciată de cei care lucrează sau tranzitează zona. Intentionez sa mai deschid o locatie in Bucuresti în următoarele luni, tot într-o zona de birouri”, a declarat Laurențiu Nicolae, deținătorul restaurantului din Pipera.