Brandul creat de Alina Sudriu devine prima franciză națională din domeniul cofetăriei premium, haute- confiserie.

Fondatoarea Grace Couture Cakes afirmă faptul că lucrează de peste o jumătate de an la strategia de extindere a business-ului în sistem de franciză.

”Am deschis anul acesta cel de-al treilea cake shop din capitală, iar extinderea rețelei de retail prin găsirea de parteneri locali este un pas pe care îl evaluăm de doi ani și la care am lucrat în ultimele 6 luni alături de o echipă de consultanți, pentru a găsi formula perfectă. Am reușit să creăm un sistem care aduce simplitate operațională partenerilor – un aspect important în acest domeniu“, a declarat Alina Sudriu, fondator Grace Couture Cakes.

Orașele vizate de aceasta pentru dezvoltarea rețelei de cake shops în sistem de franciza sunt Cluj-Napoca, Oradea, Timișoara, Iași și Constanța, următorul pas în dezvoltarea business-ului fiind lansarea acestuia la nivel internațional.

Grace Couture Cakes - costul francizei

Investiția inițială într-un cake shop Grace Couture Cakes pornește de la 55.000 de euro, iar spațiile vizate sunt fie de tip insulă, cu o suprafață de 12-15 metri pătrați în centre comerciale de top, fie spații stradale, a căror suprafață să fie cuprinsă între 30-40 metri pătrați, în zone cu trafic pietonal.

“Dorim să ne extindem în marile centre urbane, orașe cu potențial pe termen mediu de minimum 2 locații Grace Couture Cakes. Proiectul de franciză vizează strict zona de retail, nu și aceea de producător și furnizor pentru evenimente.”, completează Alina Sudriu.

Grace Couture Cakes a fost lansat în anul 2012 ca producător și furnizor de torturi, prăjituri și candy bars pentru nuntă, botez sau alte evenimente private și corporate.

În anul 2016, brandul a făcut primul pas pe piața de retail, prin deschiderea primului Cake Shop, la parterul Băneasa Shopping City, urmat în 2018 de lansarea celui de-al doilea punct de retail în București, de data aceasta stradal, în Piața Dorobanți.

Grace Couture Cakes - estimări 2019

La sfârșitul lunii februarie 2019 Grace Couture Cakes a deschis cel de-al treilea cake shop din București, la parterul centrului comercial Promenada, în urma unei investiții de 35.000 de euro, completată de o investiție de 15.000 de euro pentru extinderea spațiului și capacității de producție în laborator.

Pentru anul 2019, compania estimează o cifră de afaceri cumulată pentru cele trei locații de retail cuprinsă între 1 și 1,1 milioane euro, veniturile cumulate pentru zona de evenimente și cake shops fiind de 1,65 -1,75 milioane euro.

Grace Couture Cakes are în prezent 60 de angajați și două laboratoare cu capacitate mare de producție, precum și un sistem de distribuție proprie.

Grace Couture Cakes a fost primul atelier de cofetărie din România care a introdus colecții de prăjituri și torturi, dezvoltate pornind de la tendințele internaționae în domeniu, fiind un jucător important pe segmentul cofetăriei premium. Rețetele sunt dezvoltate într-un proces complex, ce durează luni de zile, pentru a ajunge la forma dorită, atât în ceea ce privește gustul, cât și designul final al produsului. În dezvoltarea produselor sunt folosite tehnici artizanale și tehnologie de top în domeniul cofetăriei. Atelierul folosește ingrediente 100% naturale, de cea mai bună calitate.