Începând cu data de 22 septembrie, cei 26 milioane de pasageri FREE NOW din Europa pot începe să folosească acest serviciu în Paris, Nisa și Lyon, pe lângă celelalte 100 de orașe din Europa, folosind conturile lor existente din aplicație.

Integrarea Kapten duce la schimbări în echipa de management a grupului FREE NOW. Kapten și FREE NOW Services sunt absorbite de către FREE NOW Group, astfel că Eckart Diepenhorst, care a condus FREE NOW Service în Europa, va prelua rolurile de Chief People și Communications Officer la nivelul întregului business FREE NOW.

Sébastien Oebel, fostul CEO Kapten, va prelua rolul de COO și va conduce operațiunile de ride hailing ale grupului în toată Europa.

”Ride hailing-ul este un domeniu cu foarte mult potențial. Sunt nerăbdător să pot continua să dezvolt succesul Kapten în Franța și viziunea FREE NOW de a aduce mobilitatea la îndemâna tuturor”, a spus Sébastien Oebel. Marc Berg va continua să conducă afacerea din poziția de CEO.

Aplicația FREE NOW devine operațională în Franța

Prin fuziunea dintre cele două companii, aplicația FREE NOW devine pentru prima dată disponibilă în Franța.

”Integrarea Kapten marchează atingerea unui nou obiectiv pentru noi, Franța fiind una dintre cele mai importante piețe strategice din Europa în segmentul de ride hailing”, a declarat Marc Berg.

Utilizatorii FREE NOW vor avea de acum acces la peste 30.000 de șoferi în Franța și datele noastre arată că așteaptă de mult acest moment: numai în 2019, aplicația noastră a fost deschisă și s-a încercat utilizarea serviciului FREE NOW în Franța de peste 3,5 milioane de ori. De astăzi, acest lucru este posibil”, a mai spus Berg.

În timp ce serviciile de tip PHV (private hire vehicle) vor fi disponibile pentru toți utilizatorii din Franța, utilizatorii din Paris vor putea, de asemenea, să închirieze biciclete electrice prin intermediul aplicației FREE NOW.

Parteneriatul cu BOND Bikes va fi extins la alte orașe în cursul acestui an. Parteneriatul cu BOND Bikes va fi extins și în alte orașe în lunile următoare.

FREE NOW își va extinde în curând flota de mașini electrice și în alte orașe franceze. În Paris, compania va lansa în această toamnă, în parteneriat cu RATP (serviciul de transport public din Paris), stații de încărcare dedicate exclusiv șoferilor parteneri FREE NOW, pentru a-i încuraja să facă trecerea la mașini electrice. Obiectivul este dublarea flotei și atingerea unui număr de peste 1.200 de mașini electrice în Franța până la sfârșitul anului 2020.

FREE NOW o platformă multiserviciu de mobilitate susținută de BMW Group și Daimler AG. Pe lângă ride hailing , FREE NOW oferă și servicii de micro-mobilitate și ridesharing. Din cadrul companiei fac parte serviciile FREE NOW (10 piețe din Europa), Βeat (5 piețe din America Latină și o piață din Europa) și serviciul de închiriere de scutere (e-scutere și e-biciclete, în 3 piețe din Europa). Împreună, aceste servicii atrag în prezent 45 de milioane de utilizatori în 17 piețe și peste 150 de orașe.