Smart Future este un eveniment anual prin care start-up.ro propune un ghid al tehnologiilor de urmărit și care au un impact real asupra economiei și viitorului.

Evenimentul va avea 3 paneluri de discuție, dar și două speech-uri susținute de către Sergiu Neguț, cofondator al FintechOS, unul dintre cele mai active startup-uri din România, și de Decebal Popescu, cofondator al Smart Touch Technologies, companie ce automatizează fluxul de documente al companiilor.

Ce face un oraș să fie unul inteligent? Până acum am vorbit de tehnologii 5G, de mobilitate, de senzori, locuri de parcare. Dar nu e doar despre asta. Pentru că e important să ne uităm înspre calitatea vieții, iar aceasta este adusă de un sistem medical modern, automatizare și muncă mai ușoară, mobilitate verde, educație și transformare.

Sunt câteva dintre aspectele pe care le vom pune în dezbatere în cadrul panelului 3 - City of the Future - din cadrul evenimentului Smart Future, organizat de start-up.ro pe 25 aprilie la Hotel Sheraton București, dar și online pe platforma de experiențe virtuale IC Events.


htss este o companie IT&C specializată în furnizarea de soluții software pentru afaceri. Înființată în 2012, htss și-a dezvoltat rapid portofoliul de clienți datorită accentului pus pe inovație, rapiditate și suport de calitate. În prezent, portofoliul companiei numără peste 1000 de clienți din 11 țări, printre cele mai căutate soluții proprii se numără Pharmaceutical - software de management al farmaciei; telemedica - soluție de telemedicină; omnimedica - soluție software pentru clinici și spitale; shiftin - software de planificare automată a turelor sau mindclass - platformă de e-learning.

Platforma mindclass aduce laolaltă procesul de eLearning, susținut de un sistem bazat pe inteligență artificială (AI), dezvoltarea, competențele și capacitățile interactive, cum ar fi gamificarea și realitatea augmentată, într-o experiență complete și personalizată pentru utilizatori.

”Indiferent că ne raportăm la învățarea în școală sau la cea din cadrul organizațiilor, aportul pe care îl pot aduce tehnologiile emergente, fie că vorbim de AI, VR, AR, ML sau Metaverse, este mai mult decât binevenit în acest proces. Dacă urmărim să eficientizăm atât diseminarea informației, cât și sedimentarea și verificarea gradului de însușire, sau pur și simplu ne dorim ca un număr cât mai mare de persoane să învețe din și cu plăcere, noile tehnologii sunt fix cheia care deschide ușa spre optimizare”, ne-a precizat Gabriela Carata, Product Manager htss.

Oportunitățile tehnologiei în educație

În viziunea sa, în ceea ce privește conceptul de Smart Cities, nu putem să nu vorbim cu precădere despre optimizarea proceselor, care poate însemna, de pildă, accesul la materiale de studiu, dar și de testare, oricând și de pe orice dispozitive, materiale realizate cu mijlocirea Inteligenței Artificiale.

Te poți înscrie pe platforma de evenimente IC Events pentru o experiență hibridă.

”Acest lucru se traduce în timp și bani economisiți, dar și inclusiv în reducerea poluării, prin scoaterea din ecuație a nevoii de a ne mai deplasa spre sala de curs și de a folosi materiale în format tipărit”, completează Gabriela.

Reprezentanta htss adaugă pe lista schimbărilor pe care le aduce tehnologia în domeniul educațional reducerea costurilor, creșterea ratei de engagement în folosirea aplicațiilor de eLearning utilizate mai puțin eficient de organizații până de curând, și procesele de upskilling sau reconversie în cadrul companiilor, cu rezultate mult mai bune și mai rapid obținute.

În opinia sa, procesul de învățare online are potențialul de a deveni noul standard al educației.

Tehnologizare și digitalizare

”Pe măsură ce tehnologia continuă să avanseze, învățarea online va deveni din ce în ce mai accesibilă și mai eficientă. Și asta nu doar în contextul nevoii de accelerare a digitalizării educației, în special în România, dar ca societate suntem datori față de generațiile viitoare să conlucram întru materializarea unui sistem educațional care la rândul său să susțină revoluția tehnologică la care asistăm”, afirmă Gabriela, menționând faptul că nu ar paria pe ceva anume în materie de tehnologie și a modului în care aceasta ajută la modernizarea procesului de învățare, având în vedere cat de repede și, în special, imprevizibil se mișcă lucrurile în acest domeniu.

Însă, Gabriela este convinsă că vom vorbi de o educație, fie că ne place sau nu, din ce în ce mai tehnologizată și digitalizată.

”Visez la o Românie ai cărei copii să aibă acces, prin toate mijloacele posibile, dar mai ales prin intermediul tehnologiilor de nouă generație, la cele mai eficiente metode de învățare și de dezvoltare personală, care să le faciliteze identificarea propriei vocații și să le asigure consolidarea acelui set de abilități indispensabile într-o piață a muncii mult mai dinamică și mai competitivă”, mai spune reprezentanta htss.

De ce să te înscrii la Smart Future 2023

Smart Future este un eveniment cu tradiție și de fiecare dată a fost un ghid care marchează direcția editorială de urmat în anul care urmează, dar care punctează și tehnologiile ce nu sunt doar „la modă”, ci care sunt esențiale pentru evoluția țării.

Smart Future este un eveniment care analizează cele mai importante trenduri ale momentului în tehnologia din România, o hartă a viitorului când vine vorba de securitate, 5G, web3 și toate tehnologiile de impact pentru viitorul omenirii, dar și cum pot fi ele implementate în România.

  • Afli de la oamenii care dezvoltă tehnologie care sunt direcțiile strategice pentru România
  • Câștigi un ghid care poate fi implementat în afacerea ta, indiferent dacă lucrezi cu inovație sau nu
  • Interacționezi cu oamenii care deja schimbă România prin tehnologie
  • Pleci de la eveniment cu insight-uri aplicabile în afacere
  • Poți pune orice întrebare ai specialiștilor din sală

Înscrie-te gratuit la eveniment aici. Locurile sunt limitate.