Lectură de 5 min

Gadgeturile viitorului sau doar concepte interesante: 10 inovații care ne-au atras

Abonează-te pe  
Sute de producători de gadgeturi din întreaga lume au venit în Las Vegas în Statele Unite zilele acestea pentru a arăta cum își imaginează viitorul tehnologiei. Noi am făcut un rezumat al celor mai interesante lucruri văzute, de la cele obișnuite, până la cele mai ciudate.
Gadgeturile viitorului sau doar concepte interesante: 10 inovații care ne-au atras

Abonează-te pe YouTube

Fii primul care vede review-urile și cele mai interesante noutăți din domeniul tehnologiei și inovației.

Vezi în avanpremieră

Laptopul cu ecran rulabil de la Lenovo

Poate unul dintre cele mai interesante laptopuri pe care le-am văzut în ultima vreme este Lenovo ThinkBook Plus Gen 6 care are un ecran rulabil. La apăsarea unui buton acesta se ridică vertical, oferind un display mai înalt și cu spațiu mai mare pentru lucru. Laptopul nu este doar un concept, ci se va lansa în primăvară pentru 3.500 de dolari. Laptopul are un display flexibil OLED și motorașe care ridică balamaua, permițând laptopului să se transforme dintr-unul de 14 inci într-unul de 16,7 inci, cu o orientare înaltă, 2000 pe 2350 de pixeli.

Consolă Lenovo de gaming cu Steam OS

Pe piața consolelor de gaming există cele cu Windows, dar și singura până acum cu Steam OS, adică Steam Deck. Lenovo a devenit primul producător autorizat care a făcut o consolă folosind sistemul de operare a celor de la Valve, unul dintre cei mai mari jucători din zona de gaming. Lenovo Legion Go S e o consolă portabilă de 500 de dolari care folosește sistemul de operare Steam OS. Procesorul este un AMD Ryzen Z2 Go, dedicat special pentru Lenovo.

Cea mai puternică tabletă de gaming

Puțină lume folosește tabletele pentru gaming mobil, dar Lenovo a prezentat Legion Tab cu un ecran de 8,8 inci și un procesor Snapdragon 8 Gen 3, tabletă dedicată speical gamerilor, care vine cu o rată de refresh de 165 de Hz și o rezoluție de 2560 x 1600 de pixeli. Bateria este de 6550 de miliamperi și dispozitivul are 12 GB de RAM. Tableta rulează Android 14 cu Legion Space, adică optimizări dedicate jocurilor din partea Lenovo.

Cel mai important accesoriu pentru Mac Mini M4

Mac Mini cu procesorul M4 este poate gadgetul care m-a entuziasmat cel mai mult în 2024, având un raport calitate preț excepțional. Problema sa, ca și la Mac Mini anterior, e că nu avea destule porturi. Ca și la ediția anterioară, soluția vine de la Satechi. Producătorul a anunțat standul de expansiune pentru Mac Mini M4 și care costă 100 de dolari. Standul are două porturi USB-A 3.2, un port USB-A 2.0 și un cititor de carduri. În spate există trei porturi USB-C. De asemenea, hub-ul poate aduce stocare suplimentară cu un SSD de 4 TB.

Dreame X50 Ultra, aspirator cu picioare

Una dintre problemele aspiratoarelor robot e că nu prea pot să treacă peste praguri. Dreame X50 Ultra este un dispozitiv ce vine cu picioare ce pot să se ridice pentru a trece peste obstacole de până la 6 centimetri înălțime. Există și alte aspiratoare care se pot ridica, dar doar până la 3 centimetri. Aspiratorul va fi la precomandă în curând și va costa 1.700 de dolari.

Acer Nitro Blaze 11, cea mai mare consolă portabilă de gaming

Spațiul consolelor portabile de gaming devine din ce în ce mai aglomerat. Acer a venit la CES 2025 cu Nitro Blaze 8, o consolă cu un ecran de 8 inci, dar și cu Nitro Blaze 11, o consolă cu cel mai mare ecran disponibil până acum pe piață, 11 inci. Ecranul imens are o rată de refresh de 144 de Hz și până la 500 de niți luminozitate. Procesorul este un AMD Ryzen 8040HS, consola are 16 GB de RAM și 2 TB de stocare. Nitro Blaze 11 va avea un cost de 1.100 de dolari în versiunea de bază.

Ochelari smart cu ecran

Halliday sunt ochelari smart de 35 de grame care arată la fel ca o pereche obișnuit, dar au un microdisplay integrat. Ce poți face cu acești ochelari? Deși microdisplay-ul nu este de o calitate excepțională, ar putea fi integrat cu diferite aplicații cu AI, dar ar putea fi folosit în viitor și pentru navigație sau pentru un prompter. Ochelarii au integrată o aplicație cu AI pentru înregistrarea conversațiilor și întâlnirilor, dar și navigație.

O ușă smart pentru câini

Știm, nu toată lumea stă la casă și foarte puțină lume din România are ușă pentru câine. Am văzut-o mai mult în filme. Dar la CES 2025 Pawport a venit cu o ușă smart pentru patrupezi. Ușa are integrat bluetooth și acesta se conectează la un mic dispozitiv pe care-l pui ca un pandantiv la gâtul animalului. Odată ce acesta se apropie de ușă, aceasta știe să se deschidă. Diferența dintre Pawport și o ușă normală pentru câini e că aceasta, de exemplu, ar putea montată în altă parte decât la ușa principală și ar putea fi setată din aplicație, oferind mai multă securitate.

Garmin Instinct 3 - un ceas cu încărcare solară

Garmin a anunțat o nouă generație pentru unul dintre cele mai puternice ceasuri smart ale companiei, Instinct 3. Acesta are un display AMOLED care are până la 24 de zile de autonomie. De asemenea, ceasul vine și într-o versiune în care ecranul AMOLED este înlocuit de unul cu minipanouri solare, care nu va avea nevoie vreodată de încărcare. Instinct 3 vine în două versiuni, de 45 și de 55 de milimetri.

Aspiratorul robot cu braț integrat

Roborock Saros Z70 nu este doar un aspirator robot foarte inteligent, ci vine și cu un accesoriu integrat. Adică un braț robotic care se ridică automat din carcasă atunci când identifică un obstacol în calea sa, cum ar fi o pereche de șosete aruncate pe jos. La ce poate fi folosit acest braț? Dacă, de exemplu, aspiratorul vede o șosetă, poți seta din aplicație să fie dusă în coșul de rufe. De asemenea, din aplicație poți specifica ce vrei să facă brațul robotic și ce fel de obiecte să culeagă, dar și ce obiecte să evite, cum ar fi telefoanele.

LG PF600U - proiector care arată ca o lampă

Proiectoarele sunt lucruri interesante pentru acasă, dar de cele mai multe ori sunt greu de integrat. LG PF600U este un dispozitiv care poate să fie o lampă de atmosferă în casă și când ai nevoie de un film, poți să îl folosești ca un proiector. Suportă imagini Full HD și are 300 de lumeni intensitatea luminii. Poate proiecte de la 30 la 120 de inci distanță și are interfața Web OS. Dispozitivul ne-a plăcut pentru că pare tipul de lucru pe care îl integrezi ușor în casă, fără să trebuiască să schimbi mobila în jurul său.

Televizorul cu baterii

Dacă părinții noștri știau de radiourile cu baterii, LG vrea să reinventeze acest trend cu un televizor care are acumulatori. Scopul său ar fi să fie luat la picnic, de exemplu. LG StanByMe 2 (excelent nume) este a doua generație a acestui televizor care vine într-o geantă diplomat. E un ecran touchscreen de 27 de inci care costă 1000 de dolari și are o calitate 1440p. Cu o singură încărcare ai patru ore de conținut. Teoretic, e un gadget interesant pentru cei care ar călători mult, de exemplu.

Un monitor extrem de subțire

Un alt gadget LG care mi-a atras atenția este acest monitor UltraFine extrem de subțire cu suport Thunderbolt 5 și rezoluție 6K. Cu ajutorul acestei tehnologii vitezele de transfer încep de la 80 de Gbps și pot ajunge la 120 de Gbps cu tehnologia Intel Bandwith Boost. Monitorul are un display Nano IPS Black și acuratețe de culoare 99,5 Adobe RGB și 98% DCI-P3.

Abonează-te pe  

Citeste mai departe:
mai multe despre:

Pe aceeasi tema: