În completarea paletei vibrante de nuanțe, seria Instinct 2 oferă un profil mai slim, dar și două dimensiuni – cea tradițională cu bezel de 45mm și noul Instinct 2S cu un bezel de 40mm, oferind confort la purtare pentru persoanele cu o încheietură a mâinii mai subțire. Ceasurile au un nou ecran de înaltă rezoluție și un display super lizibil, protejat de o sticlă cu protecție chimică, rezistentă la zgârieturi.

Aducând un omagiu primei ediții Instinct și Instinct Solar Series, Instinct 2 păstrează construcția ce respectă standardele militare 810, pentru șoc termic și rezistență, și poate fi folosit sub apă, până la 100m adâncime.

Seria Instinct 2 aduce culori aprinse, precum Electric Lime, Poppy și Neo-Tropic, disponibile și pe Instinct 2 Solar, pe varianta standard (non-solară), edițiile Surf, Tactical și Camo. Totuși, opțiunile de design mai au ceva în plus. Folosind programul Your Watch, Your Way, utilizatorii vor putea, în curând, să personalizeze ceasul după propriul stil. Datorită varietății de tipuri de bezel și curele, sunt peste 240 de moduri în care seria Instinct 2 poate fi purtată.

Seria Instinct 2 este compatibilă cu magazinul Garmin Connect IQ, o platformă all-in-one pentru extra-personalizări cu descărcări gratuite de aplicații, widget-uri, watch face-uri, etc. Funcțiile de Sănătate și Wellness, precum Hydration Tracking, Connect Leaderboard, Menstrual Cycle și Pregnancy Tracking sunt, de asemenea, disponibile.

Instinct 2 aduce o modificare semnificativă a bateriei: până la 4 săptămâni de uz continuu, în mod smartwatch, și durată nelimitată de viață a bateriei, prin tehnologia solară, pe modelele selectate, setând noi standarde pentru Garmin.

Instinct 2 oferă suita Garmin de funcții de wellness, pentru a veni în sprijinul utilizatorilor, cu Sleep Score și Advanced Sleep Monitoring, plus noul widget de activitate - Health Monitoring, care înregistrează metricele legate de Body Battery, stres și puls, într-un singur raport vizual. Iubitorii de fitness vor fi încântați de seria Instinct 2 Series ce include VO2 Max, Fitness Age, Statusul de Training, Recovery Time, Workout-uri HIIT și Daily Suggested Workout.

Ceasurile Instinct 2 vin preîncărcate cu aplicații de sport și activități ce susțin pasiunea pentru mișcare și outdoor. Opțiunea Multisport permite utilizatorului să facă tranziția între activități, continuând să vadă timpul total și distanța. Familia și prietenii pot urmări parcursul prin mesaje text, dar sunt și alertați de incidente majore, prin funcția Incident Detection. Când ceasul e sincronizat cu aplicația mobilă Garmin Connect, Garmin Connect Mobile trimite un mesaj cu numele și locația sa.

Pentru a simplifica activitățile cotidiene, Instinct 2 Solar vine și cu funcția de plată contactless Garmin Pay.

Seria Instinct 2 pune la dispoziție trei ediții complexe, dedicate unor activități specifice:

  • Ediția Surf: Pentru cei care practică windsurfing și kiteboarding, widget-ul legat de valuri contribuie la actualizarea planurilor de aventură. Utilizatorii pot monitoriza prin Surfline Sessions întreaga zi pe apă. Ediția Surf este disponibilă pe Instinct 2 și Instinct 2S solar/non-solar.
  • Ediția Tactical: Populară în rândul personalului militar, Instinct 2 Solar - Tactical Edition adaugă noi funcții tactice dedicate, precum Kill Switch, Stealth Mode, Night Vision Goggle Compatibility, Dual Format Position Coordinates și modul Jumpmaster Activity. Culori: Coyote Tan și Black.
  • Ediția Camo: Graphite și Mist Camo sunt combinații cromatice cameleonice, pentru cei ce joacă după propriile reguli, în junglă sau în jungla urbană.

Instinct 2 și Instinct 2S reprezintă inovația tehnologică, marca Garmin, construită cu sens, pentru cei care au nevoie de un partener smart în planurile lor dinamice. Prețurile pornesc de la 1.733 RON pentru Instinct 2/2S Standard, pe garmin.com și la partenerii autorizați.