Fondată în 2005 de un grup de ingineri din Silicon Valley și având activitatea principală în România, Gemini Solutions este dedicată furnizării de servicii de dezvoltare de produse software de talie mondială.

Astăzi, echipa Gemini Solutions are peste 170 de ingineri de software și personal operațional care lucrează la sediul din România, acoperind un spectru larg de tehnologii în întregul ciclu de funcționare al dezvoltării produselor software.

Echipele tehnice ale Gemini Solutions sunt recunoscute nu doar pentru livrarea rapidă, ci și pentru disciplina lor în dezvoltarea produselor. Gemini Solutions oferă un amestec unic de creativitate, agilitate, disciplină și excelență tehnică, acest mix contribuind la dezvoltarea unor parteneriate durabile cu clienții.

Încheierea achiziției va rezulta în înființarea companiei ThoughtWorks România, având la bază echipa Gemini Solutions. Achiziția va consolida fundația companiei ThoughtWorks și va contribui la extinderea la nivel european. Echipa va oferi asistență nearshore (din locații apropiate, cu fus orar similar) pentru clienții ThoughtWorks din Marea Britanie și Germania, continuând în același timp să sprijine clienții Gemini Solutions existenți în America de Nord, Franța și Germania.

Șerban Țîr, anterior Chief Technology Officer (CTO) al Gemini Solutions, va activa ca Director General al ThoughtWorks România.

„Suntem încântați pentru oportunitatea de a deveni parte a unui lider global din industria IT. Această achiziție este, de asemenea, dovada și validarea marelui talent și a capacității sectorului IT românesc, motive pentru care o organizație internațională precum ThoughtWorks ar alege să investească în această piață”, a declarat Theo Nissim, Chief Executive Officer (CEO) și fondator Gemini Solutions.

Această achiziție va îmbunătăți semnificativ capacitatea ThoughtWorks de a sprijini și a deservi clienții, în special în Europa. Echipa Gemini Solutions aduce cu ea o bogată experiență în IoT, big data, AI, data science, mobilitate și cloud, care va spori și va consolida oferta ThoughtWorks în acest domeniu.